Sieraden opbergen

Sieraden opbergen

''You can never have enough jewelry!'' is een quote die de meeste vrouwen kunnen beamen. Nieuwe collecties of earparties waarbij alle zintuigen beginnen te prikkelen, we know how it feels. Toch is er een belangrijk punt wat vaak over het hoofd wordt gezien, namelijk het opbergen van je sieraden. In het begin is je sieraden collectie vaak nog te overzien. Je hebt een bakje waar je al je zilveren of gouden sieraden in hebt liggen, maar na een tijdje wordt het een grote chaos. Wist je dat als je jouw sieraden niet op de goede manier opbergt, dit ten koste kan gaan van de kwaliteit? Let's share some of our must-known tips!

Sieraden opruimen

Hoe zorg je er nou voor dat het overzichtelijk blijft? This is an easy one, berg je sieraden gelijk op als je ze hebt gedragen! Een kleine moeite die je later veel tijd zal besparen en die tijd kunnen we (vooral in de ochtend) allemaal gebruiken. Als je alle oorbellen en kettingen los in een doosje legt zal het snel in de knoop raken, dus als je ze meteen structureert zal dit zorgen dat het netjes blijft. Ken je dat gevoel dat je iedere ochtend creatief probeert te zijn en toch voor je go-to earparty gaat? Check. Zorg dat deze oorbellen apart liggen zodat je niet alles uit de kast te halen voordat je hebt wat je zocht. Zorg ook dat je regelmatig je sieradenkast een update geeft, welke sieraden draag je ècht nog? Wees kritisch! Deze hoef je niet weg te doen, je kan ze ook aan iemand geven of ze in een apart kistje doen als je twijfelt. Zo heb je alleen een sieradenkast met de sieraden die je ook daadwerkelijk draagt.

Opbergtips

  • Bewaar je sieraden altijd in een donkere ruimte, bij blootstelling aan te veel (zon)licht en vocht kunnen je sieraden namelijk verkleuren. Gebruik bijvoorbeeld een afsluitbaar doosje of zet je sieraden rek in je kledingkast!
  • Sluit je kettingen als je ze af doet, dit voorkomt dat ze in de knoop raken en daar zit natuurlijk niemand op te wachten in de vroege morgen ;) Ook kun je ze ophangen om te voorkomen dat ze in de knoop raken en zo kun je er ook makkelijker bij!
  • Wil je op een creatieve manier je sieraden opbergen? Gebruik een glazen juwelenkistje, etagère, glazen pot of zelfs een prikbord. Decoreer deze met gedroogde bloemen en voilà, je hebt een fancy jewelry stash.
  • Not feeling creative? Bij je Eline Rosina aankopen ontvang je zwarte doosjes, hier kun je ook je sieraden in bewaren of je kan ze gebruiken om je sieraden mee op reis te nemen.

Sieraden verzorgen

Tot slot is naast het goed opbergen van je sieraden de verzorging ervan zeker zo belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat het afgeraden wordt om sieraden te dragen tijdens het slapen, sporten en douchen? Je leest hier alles over in de blog sieraden verzorgen. Hoe berg jij jouw sieraden op? Deel het met ons op Instagram door @elinerosinajewelry te taggen in je post of door #elinerosinajewelry te gebruiken. Wie weet nemen we je tips mee in een van onze blogs!