14K SOLID GOLD

Onze 14 karaats solid gold sieraden zijn gemaakt om voor altijd mee te gaan; ze zullen nooit verkleuren of oxideren. Om onze impact op het milieu te verkleinen werken we zoveel mogelijk met gerecycled 14k solid gold. Waar dat (nog) niet mogelijk is gebruiken we goud dat verantwoordelijk gemijnd en gecertificeerd is volgens de voorwaarden van onder andere de Responsible Jewelry Council (RJC). 

LAB-GROWN DIAMOND

Of een diamant nu in de aarde of in een lab ontstaat, ze zijn beide echt. Ze hebben exact dezelfde optische, chemische en fysieke eigenschappen.
Het werken met lab-grown diamanten is een duurzamer & ethischer alternatief voor natuurlijke diamanten, zonder dat je inlevert op de kwaliteit van het sieraad.

4C's:
De waarde van onze diamanten wordt vastgesteld aan de hand van vier kenmerken: Carat, Clarity, Colour & Cut.

GOLD PLATED STERLING SILVER

Onze gold plated sterling silver sieraden hebben allemaal een basis van gerecycled sterling silver met daaroverheen een laag van 18 karaats goud. De dikte van deze goudlaag varieert tussen de 0.5 en 1 micron, afhankelijk van het sieraad. Al onze gold plated sterling silver sieraden zijn voorzien van een beschermende e-coating voor een langere gebruiksduur.

18k gold plated brass

Onze 18k gold plated items zijn gemaakt met een basis van brass met daaroverheen een 18 karaats gouden laag van 1 micron. We gebruiken brass als basis voor sommige van onze statement items. De reden hiervoor is de betaalbaarheid. Onze 18k gold plated items zijn ook van hele hoge kwaliteit, enkel de binnenkant van het item is gemaakt van brass in plaats van sterling silver.

RECYCLED STERLING SILVER

Kwaliteit begint bij de basis. Daarom is het grootste deel van onze collectie, zowel zilver als gold plated en gold vermeil gemaakt van gerecycled 925 sterling silver.

OVERIGE MATERIALEN

LAB-GROWN DIAMONDS & GEMSTONES
Onze 14k solid gold ringen, piercings en single huggies zijn afgewerkt met edelstenen van hoge kwaliteit en lab-grown diamanten waarvan de waarde wordt vastgesteld aan de hand van vier kenmerken: cartat, clarity, colour & cut.

CUBIC ZIRCONIA (CZ)
Zirconia is een synthetische steen die qua look het dichtst bij diamant komt dan welk ander materiaal dan ook. Hiermee is zirconia een duurzaam en betaalbaar alternatief voor diamant.


FRESHWATER PEARLS

Onze parels zijn zoetwaterparels (niet synthetisch) en daarmee uniek in kleur en vorm.

Jewelry care

Houd je sieraden zo lang mogelijk glanzend en mooi met deze tips:

• Doe je sieraden af met douchen/zwemmen/sporten/slapen.

• Vermijd contact met crème, parfum, olie en andere cosmetica.

• Bewaar je sieraden apart van elkaar in een in lucht- en lichtdichte verpakking, zoals je Eline Rosina sieradendoosje.