Sieraden verzorgen

Sieraden verzorgen

Niets laat ons hart sneller kloppen dan gloednieuwe, shiny en sparkling sieraden en hier wil je dan ook natuurlijk zo lang mogelijk plezier van genieten. Vaak komt er bij ons de volgende vraag binnen met ''Is zilveren sieraden schoonmaken met een doekje genoeg?''. Belangrijk is het zeker, maar er zijn nog meer factoren die invloed hebben op je sieraden. In deze blog leggen we uit hoe je je sieraden kunt verzorgen en hoe je ze kunt poetsen zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben.

Sterling Silver en Gold Plated

Alle sieraden van Eline Rosina zijn gemaakt van 925 sterling silver, een sterk materiaal van hoogwaardige kwaliteit. Onze goudkleurige sieraden hebben een basis van 925 sterling silver met daaroverheen een 18K gold plating. Het laagje verguld goud wordt extra beschermd door een speciale E-coating. Zowel sterling silver als gold plated sieraden kunnen door normaal gebruik na verloop van tijd van kleur vervagen. Hoe snel dit gebeurt is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Langdurige blootstelling aan zuurstof kan leiden tot oxidatie, wat er uiteindelijk voor zorgt dat sieraden dof kunnen ogen/zwart kleuren
  • Aanraking met water, vocht, parfum, olie, cosmetica en chemische producten zoals schoonmaakmiddelen kunnen het materiaal aantasten en uiteindelijk leiden tot verkleuring.
  • De zuurtegraad van de huid, die per persoon verschilt (en wordt beïnvloed door onder andere voeding, alcoholconsumptie, medicijngebruik en transpiratie), kan het materiaal aantasten waardoor sieraden verkleuren.

Kleine oorbellen verzorgen

Sommige Eline Rosina oorbellen zijn delicaat en/of klein van formaat. Dit maakt ze soms lastig te sluiten, maar met een beetje oefening heb je het binnen no time onder de knie en voorkom je bovendien dat je je sieraden beschadigd. Voor het sluiten van hoops zonder steker raden we aan om het ringetje van achter naar voor door je oorgaatje te steken, zodat je ze aan de voorkant sluit en in de spiegel kunt zien wat je doet. Bij kleine hoops (zoals de Tiny hoops) wil het nog wel eens helpen om het ringetje met een pincet vast te houden en met de andere hand te sluiten. Verbuig je oorbellen/ear cuffs in ieder geval nooit! Op deze manier kunnen ze vervormen waardoor het alleen maar lastiger wordt ze te sluiten en je ontstaat het risico dat je ze verliest.

14k gouden ring verzorgen

These beauties surely are an investment for life! De Rock Solid Collection bestaat uit elf ringen gemaakt van de hoogste kwaliteit 14k solid gold materiaal, ook wel bekend als massief goud. Dit materiaal oxideert en verkleurt niet bij normaal gebruik. Net als bij je andere sieraden is het wel belangrijk om ook je gouden ring af en toe wat liefde te geven. De volgende punten dienen als een guideline bij het verzorgen van je 14k gouden ring:
  • Start met je dagelijkse verzorging voordat je jouw gouden ring gaat dragen. Putting in your jewelry should the final step of your getting ready ritual!
  • Gebruik het Eline Rosina ringendoosje om je ringen in te bewaren als je gaat slapen/sporten/schoonmaken. Dit voorkomt dat er veel druk op de ring komt te staan of dat je de ring beschadigt. Daarnaast is het zonde om dit mooie doosje niet meer te gebruiken! ;-)
  • Draag je gouden ring niet als je een dagje naar de sauna of het zwembad gaat. Door het water en de warmte kun je jouw ring sneller verliezen.
  • A big don’t! Maak je gouden ring nooit schoon met tissues of keukenpapier. Deze bevatten namelijk kleine houtvezels die het goud kunnen beschadigen. Ook het gebruik van een harde tandenborstel kan je ring beschadigen. Gebruik een polishing cloth om je ring extra shiny te maken :) 
Je kan ons ook altijd een DM of een mailtje sturen als je nog vragen hebt over je ring. Neem ook eens een kijkje op onze Materials & Care pagina voor meer informatie.

Belangrijke tips om je sieraden mooi te houden

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je sieraden raden we aan er voorzichtig mee om te gaan en de volgende punten in acht te nemen:

DO'S:
  • Sieraden afgesloten van zuurstof bewaren in een sieradendoosje
  • Regelmatige je gold plated/zilveren sieraad schoonmaken met een jewelry polishing cloth
DON'TS:
  • Niet douchen/zwemmen/sporten/slapen met sieraden
  • Vermijd contact met crèmes, parfum en andere cosmetica en chemische producten
  • Nooit oorbellen/ear cuffs verbuigen bij het in en uit doen!

    Heb je vragen over je aankoop of over de kwaliteit van onze producten? Neem een kijkje bij veelgestelde vragen of mail onze Customer Service op customerservice@elinerosina.com.