Gouden oorbellen

Gouden oorbellen

Gouden oorbellen zijn altijd een goed idee en staan in principe overal bij. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Waar de een houdt van subtiele gouden oorbelletjes, shinet de ander het liefst met grote gouden oorbellen. In dit artikel vertellen we je alles over oorbellen van goud. Van de geschiedenis tot het verrassende aanbod van vandaag. Leun lekker achterover en lees gezellig mee!

Something to last

Oorbellen van goud hebben een rijke geschiedenis en werden door beschavingen die 2000 jaar voor Christus leefden al gedragen. Vroeger droegen vooral mannen oorbellen en zeker in de zestiende en zeventiende eeuw werden oorbellen geassocieerd met pure coolness.

Ook de piraten droegen vaak gouden oorbellen en dan vooral ringen, wie kent het beeld niet? Bij zeelieden waren deze oorbellen van goud een soort van levensverzekering. Mochten de piraten niet meer thuiskomen en ergens aanspoelen, kon dankzij hun gouden oorringen toch een begrafenis worden betaald. Minder leuk thema, maar feit is dus dat gouden oorbellen altijd al als kostbaar werden gezien.

Gouden oorbellen dames

Gelukkig werden oorbellen ook steeds populairder voor dames en hoefde je in het midden van de twintigste eeuw allang geen ‘Jack Sparrow’ meer te zijn om golden earrings te dragen. Oorbellen van goud fleuren iedere outfit op en zijn vandaag de dag in verschillende adembenemende uitvoeringen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan subtiele gouden oorknopjes, gouden creolen of gouden oorbellen met hanger.

Een gouden oorbel for everyone

Welke gouden oorbellen je kiest, hangt natuurlijk een beetje af van je verdere stijl. Als het van jou allemaal iets uitbundiger mag, zijn gouden statement oorbellen of gouden oorbel hangers een gouden aanwinst. Zoek je oorbellen om je ear candy mee uit te breiden, dan zijn wellicht kleine gouden oorbellen zoals gouden ringetjes of gouden studs een goed idee. Het leuke is dat je er naar hartenlust op los kunt combineren en ook prima de grotere single pieces met subtiele exemplaren kunt combineren.

Goudkleurige oorbellen

Een goed alternatief voor echt gouden oorbellen zijn gold plated oorbellen. Dit zijn vergulde oorbellen die voorzien worden van een echt laagje goud. Voor onze goudkleurige oorbellen maken we gebruik van eersteklas 925 sterling zilver dat we onderdompelen in een badje van 18-karaats goud. Zo ontstaan gouden oorbellen met een 18-karaats gouden plating.

Zo’n gouden oorbel wil iedereen wel

Omdat deze earrings niet uit massief goud bestaan, zijn ze een goedkoop alternatief voor gouden oorbellen. Zo doe je mee met de trends op een manier die budget proof is. En geen zorgen: onze verguld gouden oorbellen stralen net zo hard en geven jouw outfit en ear party ook absoluut dat gouden randje. In onze oorbellen-collectie shop je de leukste goudkleurige oorringen en goudkleurige oorknopjes. Ook rosé gouden exemplaren ontbreken natuurlijk niet!

Oorbellen van goud are never out of style

Of je nu gaat voor gouden oorknopjes of gouden oorbellen met hanger; van gouden oorbellen heb je lang plezier. Ook goudkleurige oorbellen gaan lang mee, zeker als je weet hoe je je sieraden het beste kunt verzorgen. Het mooie van gouden of goudkleurige oorbellen is dat ze altijd kunnen en always on trend zijn. Of je nu kiest voor grote gouden oorhangers of een kleine gouden oorsteker; you can’t go wrong with golden earrings

Oorbellen van goud are never out of style

Wij houden echt enorm veel van oorbellen. Deel je deze liefde met ons? Laat het ons vooral zien, we love to hear from you. Heb jij een paar oorbellen van goud waar je helemaal gek op bent? If you can’t get enough, we wanna see it! Tag @elinerosinajewelry op Instagram en misschien zie je jouw golden look terug op onze stories!