Wat zijn gold plated oorbellen?

Wat zijn gold plated oorbellen?

Gold plated oorbellen. Ze maken je look net wat opvallender en zijn bovendien tijdloos en classy. Aan echt gouden oorbellen hangt helaas een duurder prijskaartje. Maar niet getreurd: gold plated sieraden geven je look dezelfde uitstraling als echt gouden oorbellen, terwijl ze een stuk betaalbaarder zijn! Ontdek er hier alles over!

Wat zijn gold plated oorbellen?

De term gold plated wordt op verschillende en soms misleidende manieren gebruikt. Dit kan een beetje verwarrend zijn. Gold plated oorbellen worden ook wel vergulde oorbellen genoemd. Gold plated houdt eigenlijk alleen in dat er een laagje goud over een basis heen wordt gegoten. Dit zegt echter niks over het materiaal van de basis onder het goudlaagje. De kwaliteit van gold plated oorbellen loopt daarom enorm uiteen. Omdat de basis soms van onedel metaal (zoals messing of staal) is. 

Oorbellen van Eline Rosina

De gold plated earrings van Eline Rosina zijn 18k gold plated oorbellen. Ze hebben allemaal een basis van 925 sterling zilver, een edelmetaal van hoogwaardige kwaliteit. De zilveren basis wordt in een goudbad gedoopt, waardoor er een laagje echt goud ontstaat met een mooie glanzende afwerking. Bovendien zijn de goudkleurige oorbellen uit onze collectie voorzien van een beschermende E-coating. Hierdoor blijft de kwaliteit van de sieraden nog langer behouden.

Onze sieraden

De gold plated sieraden collectie van Eline Rosina is uitgebreid met ontzettend veel leuke gold plated kettingen in het goud en in het zilver. Het is enorm leuk om je goudkleurige oorbellen te combineren met een gold plated ketting. Met de lancering van Mémoire Magique zijn er ook gold plated kettingen die je zelf kunt samenstellen. Neem vooral een kijkje in onze webshop en combineer je eigen gold plated ketting! Voor onze gold plated kettingen geldt hetzelfde als voor de vergulde oorbellen: ze zijn 18k gold plated.

Oorbellen voor de perfecte ear party

Het leuke van oorbellen die gold plated zijn, is dat je ze eindeloos kunt combineren met andere gouden sieraden. Zo mix and match je minimalistische oorbellen die gold plated zijn (bijvoorbeeld gold plated oorbellen knopjes) superleuk met gold plated creolen (gold plated oorringen) en goudkleurige hangertjes. Ook gold plated zirkonia oorbellen mogen in jouw oren feitelijk niet ontbreken.

Het voordeel van gold plated earrings is dat ze wat goedkoper zijn. Zo blijft jouw ear party ook voor je portemonnee een feestje! Als je op zoek bent naar goedkope gold plated oorbellen zit je helemaal goed bij Eline Rosina. We hebben regelmatig een gold plated oorbellen sale. Houd onze sales pagina in de gaten! 

Het proces in Thailand

Wij ontwerpen al onze gold plated oorbellen zelf. Het verdere proces van de gold plated sieraden begint voor Eline Rosina allemaal in Thailand. Eén keer per jaar gaat founder Hanna op bezoek bij de fabrieken waar de oorbellen worden ontwikkeld (definitely, the best part of the job). Een bijzonder moment, want in Thailand krijgt Hanna de samples van de nieuwe collectie gold plated sieraden voor het eerst in handen!

Bij dit bezoek worden de puntjes op de i gezet, zodat de beauties vervolgens opgestuurd kunnen worden naar het Eline Rosina HQ. Hier worden de setjes gemaakt voor tijdens de campagne shoot van de collectie (second best part) en voor de earspiration shoots. Because inspiration is everything!

Oorbellen schoonmaken

De gold plated sieraden van Eline Rosina bevatten dus een gold plating van 18K. Geen echt gouden sieraden, maar sieraden met een dunne vergulde laag goud. Good to know: gold plated sieraden hebben dezelfde uitstraling als echte gouden sieraden.

Hoewel de gold plated oorbellen van Eline Rosina van goede kwaliteit zijn en lang mooi blijven, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je zowel je gold plated oorbellen als gold plated ketting zo lang mogelijk mooi te houden. Naast af en toe schoonmaken, raden wij je aan om:

  • water te vermijden
  • je vergulde oorbellen op te bergen als je ze niet draagt
  • je goudkleurige oorbellen niet te dragen als je last hebt van een ontstoken of geïrriteerd oor. Door de ontsteking kan de zuurtegraad van je huid veranderen, waardoor de oorbel kan verkleuren.

Het verzorgen van je (gold plated) sieraden is essentieel om zo lang mogelijk van je sieraden te genieten. In ons blog over sieraden verzorgen, lees je meer over de verzorging van je gold plated sieraden.

Oorbellen voor een gouden randje

Gold plated oorbellen en vergulde sieraden zijn een perfect alternatief voor goud. Houdt er wel rekening mee dat de levensduur van gold plated sieraden, niet hetzelfde is als die van echt gouden sieraden. Maar als jij je gold plated earring genoeg liefde en aandacht geeft, heb je er zeker lang plezier van. Ontdek het zelf en bekijk onze collectie!

Gouden sieraden

Bekijk alles

Je winkelwagen

Subtotaal

Doorgaan met bestellen