Eline Rosina

Wat zijn gold plated oorbellen?

Wat zijn gold plated oorbellen?

Gold plated oorbellen. Ze maken je look net wat opvallender en zijn bovendien tijdloos en classy. Aan echt gouden oorbellen hangt helaas een duurder prijskaartje. Maar niet getreurd: gold plated sieraden geven je look dezelfde uitstraling als echt gouden oorbellen, terwijl ze een stuk betaalbaarder zijn!

Gold plated oorbellen. Wat zijn dat?

De term gold plated wordt op verschillende en soms misleidende manieren gebruikt. Dit kan soms verwarrend zijn. Gold plated sieraden houdt eigenlijk alleen in dat er een laagje goud over een basis heen wordt gegoten. Dit zegt echter niks over het materiaal van de basis onder het goudlaagje. De kwaliteit van gold plated oorbellen loopt daarom enorm uiteen. Omdat de basis soms van onedel metaal (zoals brass of staal) is. 

Gouden sieraden van Eline Rosina

De gold plated sieraden van Eline Rosina zijn 18k gold plated  oorbellen. Ze hebben allemaal een basis van 925 sterling zilver, een edelmetaal van hoogwaardige kwaliteit. De zilveren basis wordt door in een goudbad gedoopt, waardoor er glanzend laagje echt goud ontstaat met een mooie glanzende afwerking. Bovendien zijn de goudkleurige oorbellen uit de collectie voorzien van een beschermende E-coating. Hierdoor blijft de kwaliteit van die sieraden nog langer behouden.  De collectie van Eline Rosina is uitgebreid met ontzettend veel leuke kettingen in het goud en in het zilver. Mocht je dus je goudkleurige oorbellen willen combineren met een gold plated ketting, klik dan hier. Met de lancering van Mémoire Magique zijn er ook gold plated kettingen die je zelf kunt samenstellen. Neem hier vooral een kijkje en combineer je eigen gold plated ketting! Voor een gold plated ketting geldt hetzelfde als voor de oorbellen: 18k gold plated.

Het gold plated proces in Thailand

Het proces van de gold plated sieraden begint voor Eline Rosina allemaal in Thailand. Een keer per jaar gaat founder Hanna op bezoek bij de fabrieken waar de oorbellen worden ontwikkeld (definitely, the best part of the job). Een bijzonder moment, want in Thailand krijgt Hanna de samples van de nieuwe collectie dan ook voor het eerst in handen! Bij dit bezoek worden de puntjes op de i gezet, zodat ze vervolgens opgestuurd kunnen worden naar het Eline Rosina HQ. Hier worden de setjes gemaakt voor tijdens de campagne shoot van de collectie (second best part) en voor de earspiration shoots. Because inspiration is everything!  

Do’s & Don’ts

Hoewel de gold plated oorbellen van Eline Rosina van goede kwaliteit zijn en lang mooi blijven. Zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je zowel je gold plated oorbellen als gold plated ketting zo mooi mogelijk te houden:
  1. Water kun je het beste vermijden, want de kleur van jouw gold plated sieraden kan hierdoor vervagen of lichter worden. Hoewel iedereen het liefst zijn favoriete gouden oorknopjes of hoops inhoudt, is het toch verstandig om je oorbellen uit te doen voordat je een douche neemt of het zwembad in springt. Kijk bovendien ook uit met parfum, make-up en andere verzorgingsproducten. Dit kan ook vervaging van de kleur veroorzaken. 
  2. Daarnaast is het verstandig om gold plated oorbellen op te bergen in een sieradendoosje wanneer je ze niet draagt. Zo bescherm je jouw oorbellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hiervoor kun je bijvoorbeeld het sieradendoosje gebruiken waarin je de oorbellen van Eline Rosina ontvangt. Wel zo handig :)
  3. Mocht je oor lichtelijk geïrriteerd of ontstoken raken, draag je oorbellen dan tijdelijk niet en verzorg je oor met een mild reinigingsproduct. Door een irritatie of ontsteking kan de zuurgraad van je huid veranderen, waardoor de oorbel kan oxideren en hierdoor zwart uitslaat. Voorkom dit door je oorgaatjes goed te verzorgen en weer even je zweerknopjes te dragen.
Het verzorgen van je sieraden is essentieel als je ervoor wil zorgen dat je zo lang mogelijk van je sieraden kan genieten. Op de pagina over het verzorgen van je sieraden lees je nog meer tips om ervoor te zorgen dat zowel je zilveren als gold plated sieraden net zo mooi blijven. Hopelijk ben je nu iets wijzer geworden over de betekenis van gold plated. En hoe je met je gouden oorknopjes, hoops of kettingen om moet gaan! Ben je een tevreden drager van onze (gold plated) oorbellen? Laat het ons vooral zien door @elinerosinajewelry te taggen op Instagram!  

Gold Plated van Eline Rosina

De gold plated sieraden van Eline Rosina bevatten dus een gold plating van 18K. Geen echte gouden sieraden, maar sieraden met een dunnere en vergulde laag goud. Good to know: gold plated sieraden hebben dezelfde uitstraling als echte gouden sieraden. Alleen hebben deze sieraden een beetje extra liefde nodig om ervoor te zorgen dat ze net zo mooi en glanzend blijven als toen ze binnenkwamen in je brievenbus. Het goed verzorgen van je sieraden gaat in combinatie met de PH-waarde van je huid, ofwel de zuurgraad. Soms komt het namelijk voor dat, in combinatie met een bepaalde zuurgraad, gold plated sieraden verkleuren. More reasons to give them some love! Houdt er wel rekening mee dat de levensduur van gold plated sieraden, niet hetzelfde is als die van echt gouden sieraden.

 

Je winkelwagen

Subtotaal

Doorgaan met bestellen