Gold plated vs. gold vermeil

Hoewel met het blote oog niet zichtbaar bestaat er wel degelijk verschil tussen gold plated en gold vermeil sieraden. Van het gekozen basismateriaal tot de dikte van de goudlaag (gemeten in micron), we're here to explain.

Wat is het verschil tussen gold plated en gold vermeil?

Zowel gold plated sterling silver als gold vermeil sieraden zijn gemaakt door middel van een plating techniek. Dit houdt in dat er een laagje goud (ja, echt goud en in ons geval 18 karaats) wordt aangebracht over een basismateriaal. Voor gold plated sterling silver sieraden geldt dat het basismateriaal in principe alles kan zijn, waarover vervolgens een dun laagje goud wordt aangebracht. Op deze manier kunnen betaalbare goudkleurige sieraden gemaakt worden, omdat het basismateriaal een stuk goedkoper is dan solid gold.

Net als standaard gold plated sterling silver sieraden geldt dat gold vermeil sieraden bestaan uit een basismateriaal waarover een laag goud wordt aangebracht. Echter, om te worden aangemerkt als gold vermeil moet het basismateriaal altijd sterling silver zijn én moet de laag goud minimaal 2.5 micron zijn. 

Net als onze gold plated sterling silver sieraden bestaan onze gold vermeil sieraden uit altijd gerecycled sterling silver met daaroverheen een laag van 18 karaats goud. De dikte van deze goudlaag varieert van 0.25 tot 1 micron voor gold plated en minimaal 2.5 micron voor gold vermeil sieraden.