Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: PIERCING AFTERCARE

PIERCING AFTERCARE

PIERCING AFTERCARE

Of je nu net een piercing hebt laten zetten of van plan bent er een te nemen, het is belangrijk om te weten hoe je goed voor je nieuwe piercing kunt zorgen. Een goede nazorgroutine is essentieel voor een snelle en goede genezing. Of het nu gaat om een helix piercing, daith piercing, conch piercing, tragus piercing, het behoud van goede hygiëne is van het grootste belang. Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat je piercing snel en zonder problemen geneest.

HOE PIERCING SCHOONMAKEN?

  • Reinig je piercing tot hij volledig is genezen. Dit kan enkele maanden duren, afhankelijk van de plaatsing en je lichaam.
  • Gebruik een steriele zoutoplossingsspray op steriel gaas en druk zachtjes gedurende vijf minuten op de piercing, 's ochtends en' s avonds. Doe dit niet meer dan twee keer per dag. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van een milde ongeparfumeerde zeep (bijvoorbeeld Unicura), doe dit een à twee keer per dag.
  • Vocht kan leiden tot bacteriën. Droog het gebied goed af met, opnieuw steriel niet-geweven gaas of gebruik de koude stand van een föhn. 

AFTERCARE TIPS

  • Was je handen grondig voordat je je piercing schoonmaakt. Vuile handen of nagels kunnen bacteriën overbrengen.
  • Smeer geen zalf op de wond en druppel er geen ontsmettingsmiddelen op zoals Sterilon® of Betadine® (tenzij een arts anders aangeeft).
  • Wees voorzichtig met het aanbrengen van gezicht crème, make-up, moisturizers en parfums direct op de piercing. Dit kan voor irritatie zorgen.
  • Probeer tijdens het douchen, zeep of shampoo uit de buurt van je nieuwe piercing te houden en spoel grondig af.
  • Draai niet aan je sieraad.
  • Trek of pluk niet aan korstjes, omdat het aan het genezende weefsel vastzit. Zo gaat de wond weer open, wat de kans op infectie vergroot.
  • Probeer te voorkomen dat je op je piercing slaapt. Gebruik een reiskussen en hang je oor in de opening terwijl je slaapt.
  • Haal tijdens het genezingsproces je sieraad er niet uit. Je piercing kan snel dichtgroeien.

HEALING GUIDE

Genezingstijden verschillen afhankelijk van de plaatsing van de piercing en verschillen van persoon tot persoon. Onderstaande tabel geeft je een idee van hoelang het duurt voordat je piercing ongeveer geneest.

1: 2 - 4 maanden          (Lobe piercing, upper lobe piercing)
2: 4 - 6 maanden          (Helix piercing, forward helix piercing, flat piercing, conch piercing, tragus piercing, rook piercing)
3: 6 - 12 maanden        (Mid-helix piercing)
4: 9 - 12 maanden        (Daith piercing, anti-tragus piercing)


HET GENEZINGSPROCES

Om een goed beeld te krijgen van de genezingstijden en de drie verschillende stadia van dit proces hebben wij een kort overzicht gemaakt van wat je kunt verwachten

1. NET GEPIERCED

In het begin zal je piercing wat gevoelig zijn en mogelijk wat opgezwollen lijken. Daarnaast kan je af en toe wat ongemak ervaren, no worries! Dit is volkomen normaal bij een nieuwe piercing. Wees wel extra voorzichtig in deze fase, je piercing is namelijk nog erg vers!

Wist je dat? Onze piercings ook gebruikt kunnen worden voor het laten zetten van een nieuwe piercing? Wij maken namelijk gebruik van 14-karaats (wit) goud en bieden twee verschillende maten piercings aan. Een langere backpost (8mm) voor een nieuwe piercing en een kortere backpost (6.5mm) om te downsizen na ongeveer 2-3 maanden. Zo kun je gelijk schitteren na het zetten van een nieuwe piercing.

2. AAN HET HELEN

Nadat de eerste ongemakken zijn afgenomen, begint je piercing aan de volledige genezingsfase! Piercings genezen van binnenuit, het proces duurt daarom enige tijd en vereist extra geduld. Gedurende deze periode is het belangrijk om de juiste nazorg toe te passen en regelmatig te controleren op tekenen van genezing. Let goed op eventuele veranderingen en blijf geduldig terwijl je lichaam zijn werk doet om de piercing volledig te laten genezen.

3. GENEZEN

Wanneer je de volledige genezingsperiode hebt doorlopen, wordt een piercing als genezen beschouwd. Dit betekent dat je geen last meer hebt van ontstekingsvocht, roodheid of irritatie. Die piercing zit vanaf dat moment comfortabel op zijn plaats. Dit is ook het moment waarop je de piercing door een professional kunt laten vervangen.

Op zoek naar de perfecte 14k piercing? Bekijk de 14k gouden piercing of huggie bij Eline Rosina!

Weet je niet waar te beginnen? Bekijk ook eens onze 14k gouden piercing sets om je te helpen bij het creëren van dperfecte ear stack.

Read more

INTRODUCING EARFINITY® - LUXURY EAR STYLING BY ELINE ROSINA

INTRODUCING EARFINITY® - LUXURY EAR STYLING BY ELINE ROSINA

 Met trots introduceren wij Earfinity®, een nieuwe tak van Eline Rosina waar we de focus leggen op luxe piercings en ear styling. Het is dé ultieme bestemming voor hoogwaardige 14k sieraden vervaar...

Read more
DÉ PIERCING TRENDS VAN 2024

DÉ PIERCING TRENDS VAN 2024

Piercings uit onze Earfinity® collectie geven een extra twist aan je eargame. Waar de meeste gouden oorbellen alleen gedragen kunnen worden in je oorlel, kunnen piercings op veel meer plaatsen geze...

Read more