Zum Inhalt springen

Warenkorb

Dein Warenkorb ist leer

Artikel: Piercing conch

Piercing conch

Piercing conch

De conch piercing, misschien wel één van de meest populaire piercings van nu. Ook een favoriet onder de ear cuff lovers! Het leuke aan deze piercing, is dat het op verschillende manieren en plekken kan worden gedragen. Benieuwd naar alle ins en outs over de conch piercing? Het staat allemaal in deze blog! 

Waar piercing laten zetten?

Er zijn twee verschillende conch piercings: inner en outer conch. De inner conch piercing zit in het binnenste gedeelte van je oorschelp en de outer conch piercing zit in het buitenste, platte gedeelte van je oorschelp. Dit kan verward worden met de helix piercing, deze zit namelijk tegen de omgekrulde rand, de helix van je oor, aan. De piercing conch zit daar dus bij in de buurt, maar is niet hetzelfde. 

Welke soorten piercings zijn geschikt voor piercing conch?

In de inner en outer piercing conch kan een hoop (ringetje), maar ook een stud (staafje). Er wordt vaak gekozen voor gladde subtiele ringetjes die je voor een langere tijd kan laten zitten en altijd mooi blijven. Daarnaast zijn de piercing conch ringetjes met diamantjes ook erg populair. Als je voor een hoop kiest voor je piercing conch, ga dan voor de maat 10mm of 12mm. 

piercing conch

Hoe piercing losdraaien?

De stud piercing wordt dankzij het platte achterkantje ook vaak gebruikt voor piercing conch. Dit zorgt er namelijk voor dat het comfortabel is om te dragen, zeker tijdens het slapen. Een ander voordeel van de platte achterkant, is dat het vast- en losdraaien van de piercing veel gemakkelijker gaat. Je kan de oorbel (die je ziet) namelijk aan de voorkant op het achterkantje draaien. Zo kan je er zelf ook goed bij! 

Hoe piercing schoonmaken? 

De piercing conch is een kraakbeen piercing en heeft daardoor een langere geneesperiode. Dit komt doordat de doorbloeding in een andere (zachter) gedeelte de doorbloeding beter is. Je moet daarom vaak rekening houden met een geneesperiode van 6 tot 9 maanden. Kies als naverzorging voor een (warme) zoutoplossing voor je piercing conch. Je kan ook kiezen voor een milde piercing zeep. Je kan dit soort producten wel het beste bij piercing webshops. Het is belangrijk om minimaal één keer per dag de piercing conch schoon te maken.

Bekijk hier alle piercings

Read more

tragus piercing

Piercing tragus

Een tragus piercing, prachtig maar ook subtiel. Een veel voorkomende piercing die je op verschillende manieren kunt dragen. Maar wat houd deze populaire piercing in? Waar wordt hij geplaatst, hoe v...

Weiterlesen
Welke piercings zijn er allemaal?

Welke piercings zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten piercings die je kunt laten zetten in een piercing-shop. In deze blog bespreken we de populairste piercings. Lees snel verder: Oorpiercings: dit zijn waarschijnlijk d...

Weiterlesen