Welke piercings zijn er allemaal?

Welke piercings zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten piercings die je kunt laten zetten in een piercing-shop. In deze blog bespreken we de populairste piercings. Lees snel verder:

Oorpiercings: dit zijn waarschijnlijk de meest voorkomende piercings. Er zijn verschillende plekken op het oor waar je een piercing kunt laten zetten, zoals in het oorlelletje, in de helix (de rand van het oor) en in de tragus (de harde kleine flap van huid vlak bij het oorlelletje). Bekijk bijvoorbeeld de Tiny dots piercing

Neuspiercings: Dit is de andere populaire keuze. Ze kunnen worden gezet in de neusbrug of in de neustip. Neuspiercings zijn vaak gemaakt van staal of titanium, en ze kunnen worden versierd met verschillende soorten sieraden, zoals edelstenen of kleine bedels.

Tongpiercings: Dit is een andere veel voorkomende keuze. Ze kunnen worden gezet in de tong, meestal net achter de tongpunt. Tongpiercings kunnen soms pijnlijk zijn om te laten zetten, maar veel mensen vinden dat het de moeite waard is vanwege het unieke uiterlijk dat ze aan hun tong geven.

Labret-piercings: Labret-piercings zijn piercings die worden gezet in de onderlip, meestal net onder de lip-rand. Ze kunnen worden gezet met een ringetje of een stud, en ze zijn vaak gemaakt van staal of titanium.

Bellybutton piercings: ook wel navelpiercings genoemd, dit zijn piercings die worden gezet in de navel. Ze zijn populair bij zowel vrouwen als mannen, en ze kunnen worden gezet met een ringetje of een stud. Bellybutton piercings zijn vaak gemaakt van staal of titanium, en ze kunnen worden versierd met allerlei soorten sieraden, zoals edelstenen of kleine bedels.

Er zijn nog veel meer soorten piercings die je kunt laten zetten, zoals lip- en wenkbrauwpiercings, tepelpiercings en zelfs intieme piercings. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke piercing bij jou past voordat je er een laat zetten, en om een professionele piercer te kiezen om het werk te laten doen. Zo kun je ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel geniet van je nieuwe piercing.

Er zijn verschillende soorten oorpiercings die je kunt laten zetten. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire (zoals hierboven al kort besproken):

Piercings

Oorlelletjes: Dit zijn waarschijnlijk de meest voorkomende oorpiercings. Ze worden gezet in het gaatje in het oorlelletje, en ze kunnen worden gezet met een ringetje of een stud. Oorlelletjes zijn vaak gemaakt van staal of titanium, en ze kunnen worden versierd met allerlei soorten sieraden, zoals edelstenen of kleine bedels.

Helix piercings: Helix piercings zijn piercings die worden gezet in de helix, de rand van het oor. Ze kunnen worden gezet met een ringetje of een stud, het is aan te raden om deze piercings van hoogwaardige materialen te gebruiken zoals solid gold of gold vermeil. 

Tragus piercings: Dit zijn piercings die worden gezet in de tragus, de harde kleine flap van huid vlak bij het oorlelletje. Ze kunnen worden gezet met een ringetje of een stud, en ze zijn vaak gemaakt van staal of titanium, maar net als hierboven raden we aan om ook deze in het gold vermeil of solid gold te gebruiken.

Conch piercing

Conch piercings: Conch piercings zijn piercings die worden gezet in de conch, de holte in het midden van het oor. Ze kunnen worden gezet met een ringetje of een stud. Ook voor de conch piercing raden we aan om hoogwaardige materialen te gebruiken (14k solid gold of gold vermeil)

Industrial piercings: Industrial piercings zijn piercings die bestaan uit twee gaatjes in de helix, die verbonden worden door een lange bar. Ze zijn vaak gemaakt van staal of titanium, en ze kunnen worden versierd met allerlei soorten sieraden.

Er zijn nog veel meer soorten oorpiercings die je kunt laten zetten, afhankelijk van je persoonlijke stijl en voorkeuren. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke piercing bij jou past voordat je er een laat zetten, en om een professionele piercer te kiezen om het werk te laten doen. Zo kun je ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel geniet van je nieuwe piercing.

Bekijk hier de piercing collectie van Eline Rosina