Zo houd jij deze zomer je sieraden schoon

Zo houd jij deze zomer je sieraden schoon

De zomer komt eraan en dat betekent dat we weer veel op het strand zullen zijn, lekker gaan zwemmen en vooral veel zonnebrand gaan smeren. Maar onze sieraden zijn geen fan van al dat zoute water, chloor zwembaden en verschillende crèmes. De kans dat de sieraden gaan verkleuren of dof worden is dus aanwezig. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je hoe jij goed voor je sieraden kan zorgen deze zomermaanden. 

Een badje voor je sieraden

Sieraden zijn in de zomer een extra mooie accessoire. En zeker op een mooi gebronsde huid! Jouw sparkly treasures krijgen nu echt pas de kans om te shinen door de reflectie van de zon. Het is dus heel begrijpelijk dat je niet altijd je sieraden af wil doen tijdens een dagje aan het strand of aan het zwembad. Het is dan wel belangrijk dat je de sieraden achteraf goed schoonmaakt. Maak dan aan het einde van de dag een badje voor je sieraden:
 • Spoel je sieraden eerst zo snel mogelijk af met schoon water
 • Maak een sopje van lauw water met een paar druppels milde afwasmiddel
 • Laat de sieraden 15 tot 20 minuten weken
 • Spoel de sieraden daarna af met kraanwater en droog ze af. 

  Zijn je sieraden een beetje dof geworden? Gebruik dan een zachte tandenborstel om je oorbellen of ketting schoon te poetsen. Mocht je een schakelketting hebben, kun je met de zachte tandenborstel ook makkelijk overal bij. 

  Verkleuring voorkomen

  Wil je er zeker van zijn dat je sieraden deze zomer mooi blijven? Dan is het verstandig om je sieraden af te doen tijdens het zwemmen in een chloorbad of in de zee. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je sieraden zo min mogelijk in contact komen met zonnebrandcrème. Laat nadat je jezelf hebt ingesmeerd de zonnebrand dus eerst goed intrekken voordat je sieraden om doet. 

  Andere tips

  Mocht je niet veel tijd hebben om je sieraden goed grondig schoon te maken, kun je ook een poetsdoek gebruiken. Er zijn speciale doeken voor zilveren en gouden sieraden. Die doekjes kun je gewoon in je tas meenemen en zo kun je snel en gemakkelijke je sieraden schoonpoetsen.