Eline Rosina

Zilveren oorbellen

Zilveren oorbellen

Oorbellen zijn er in alle kleuren van de regenboog. Maar de all-time classics blijven natuurlijk de zilveren oorbellen. Of je nou een gele top aan hebt met een blauwe broek of een all-white look rockt, zilveren oorbellen kunnen altijd en overal mee gecombineerd worden. Met zilveren oorbellen kun je allerlei verschillende kanten op. Een basic look met minimalistische zilveren oorbellen of juist een statement look met grove earparty’s voor een avondje stappen.

Terug in de tijd van de zilveren oorbel

Waar komt de zilveren oorbel nou eigenlijk vandaan en waarom zijn ze tegenwoordig niet meer weg te denken bij de vrouw? Let’s dive into it! Vroeger, in de middeleeuwen, waren het meestal mannen en kinderen die pronkten met zilveren oorbellen. Sieraden werden lang geleden vooral een statussymbool voor rijkdom en macht. De meiden begonnen de zilveren oor versieringen pas in het midden van de twintigste eeuw veel te dragen. Deze meiden prikten namelijk gaatjes tijdens feestjes. Het gevolg hiervan was dat de zilveren oorbellen natuurlijk enorm populair werden. Vervolgens werden in de jaren zestig en zeventig zilveren oorbellen vooral gebruikt als teken van protest. Zilveren oorbellen waren in deze tijd namelijk erg populair bij de punkbeweging. Wat ook een leuke ontwikkeling is, is dat vroeger het combineren van twee verschillende soorten kleuren oorbellen echt een no-go was. Tegenwoordig, als je een echte off-roader bent is het tof om gouden en zilveren oorbellen met elkaar te combineren.

Kleding combineren met zilveren oorbellen

Let’s make something clear: zilveren oorbellen kunnen bij elke outfit. Maar heb je een helpende hand nodig bij het stylen van je looks dan willen we je hier natuurlijk maar al te graag bij helpen.   Zilveren earparty’s zijn de beste match met een lichte outfit. Ze maken deze outfit helemaal af. Een lichte mom-jeans met bijvoorbeeld een witte trui of blouse. Wil je je look helemaal afmaken, draag hier dan een strakke ponytail bij. Et voila! Het zilveren glanzende effect van de oorbellen komen perfect uit bij de lichte outfit. Hetzelfde geldt voor de kleur van je huid. Net zoals het kiezen van de goede kleur foundation, kies je de goede kleur sieraden bij de kleur van je huid. Heb je een lichte ondertoon in de kleur van je huid? Lucky you, want dan zijn zilveren earparty’s voor jou de beste keus! Maar niet vergeten dat een zilvere earparty een donkere oufit je look super classy maakt girls! Perfect voor een avondje stappen of een glamourous dinner date.

De zilveren oorbellen van Eline Rosina

Al onze zilveren oorbellen zijn gemaakt van 925 sterling silver. Dit betekent een verhouding van 92,5% puur zilver en 7,5% overige metalen, in ons geval koper. Puur zilver is te zacht materiaal voor productie en gebruik, vandaar dat er een kleine hoeveelheid ander sterker materiaal wordt toegevoegd. Mocht je nou meer willen weten over 925 sterling silver, we hebben namelijk een blog over 925 sterling silver. Klik hier als je benieuwd bent :)  

Je winkelwagen

Subtotaal

Doorgaan met bestellen