Waarom piercen en niet schieten?

Waarom piercen en niet schieten?

Piercen en schieten zijn twee verschillende methoden om piercings te zetten, en elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Piercen is de traditionele methode waarbij een naald door de huid wordt geduwd en vervolgens een ring of stud wordt er doorheen geschoven. Schieten is een moderne methode waarbij een speciale gun wordt gebruikt om de ring of stud door de huid te schieten. Maar waarom is het belangrijk om je gaatje te laten piercen en niet te schieten? En welke piercing doet nou het meeste pijn? In dit blog zullen we je hierover alles vertellen!

Piercen wordt beschouwd als de meest veilige en hygiënische methode om een gaatje te zetten. Dit komt omdat de naald die wordt gebruikt bij elke nieuwe piercing wordt vervangen. Daarnaast wordt piercen vaak gedaan met een naald van medische kwaliteit, die gesteriliseerd is en goed werkt om weefselbeschadiging te minimaliseren. Een groot voordeel van piercen is dat de naald de huid dus minimaal beschadigt. Hierdoor is de pijn minder en kan de wond sneller helen. Dit is de reden dat piercen vaak wordt gebruikt voor piercings in delicate gebieden zoals in het kraakbeen van je oor zoals bijvoorbeeld bij een helix, tragus of conch piercing.

Schieten wordt vaak beschouwd als minder hygiënisch omdat de piercing gun niet wordt vervangen of schoongemaakt voor elke nieuwe piercing. Hierdoor kan er een risico zijn op infecties of andere complicaties. Bovendien is er een groter risico op weefselschade en bloeding, en daardoor kan het herstel langer duren. Hierdoor is het voornamelijk af te raden om gaatjes die in het kraakbeen geplaatst worden te laten schieten. Het enige voordeel van schieten is dat het vaak goedkoper is dan piercen. Wij raden je aan om beter wat meer te betalen zodat je meer zekerheid hebt op de juiste genezing voor je piercing dan minder betalen en een infectie krijgen!

In het algemeen wordt het dus aanbevolen om piercings te laten zetten door een ervaren piercer die goede hygiënepraktijken volgt. Dit helpt om infecties of andere complicaties te voorkomen. Als je twijfelt of een bepaalde methode geschikt is voor de piercing die je wilt, is het verstandig om professioneel advies te vragen.

Waarom piercen en niet schieten?

Welke piercing doet het meeste pijn?

Het is natuurlijk moeilijk om te bepalen welke piercing het meeste pijn doet aangezien dit erg kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren weinig pijn bij het krijgen van een piercing, terwijl anderen juist veel pijn ervaren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de gevoeligheid van de huid, angstgevoelens en individuele pijnbeleving.

Er zijn een aantal oorpiercings die als pijnlijker worden beschouwd dan andere. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt van oorpiercings die vaak worden genoemd als meest pijnlijk:

  • Industrial piercings: Deze piercing gaat door de cartilage van het oor van boven naar onder, en dus gepiercet wordt door meerdere lagen van het oor. Dit wordt vaak beschouwd als een van de meest pijnlijke soorten oorpiercings.
  • Rook piercings: Dit zijn piercings die dwars door de rook, een klein stukje cartilage boven in de oorschelp, gaan. Dit is een gevoelige plek en kan pijnlijk zijn.
  • Helix piercings: Helix piercings worden geplaatst op de rand van de oorschelp en deze plaats is vaak gevoelig en kan pijnlijker zijn voor sommigen.
  • Tragus piercings: De tragus is een stevig stukje cartilage boven de oorschelp, waar deze piercing kan worden geplaatst. Dit kan een pijnlijke plek zijn voor sommigen.

Deze indeling geldt natuurlijk niet voor iedereen, sommige mensen ervaren weinig pijn bij een van deze piercings, terwijl anderen juist veel pijn ervaren bij een andere piercing. Daarnaast kan de pijn die je ervaart na de piercing meestal worden verlicht met de juiste verzorging. Het is altijd een goed idee om professioneel advies te vragen voor het krijgen van een piercing en om de verzorgingsinstructies van de piercer zorgvuldig op te volgen.

Waarom piercen en niet schieten?

Bij Eline Rosina verkopen we verschillende soorten piercings, zoals piercings voor je lobe, helix, tragus en conch. Van staafjes tot ringetjes. We hebben het allemaal!

Shop hier de collectie gouden piercings