Waar zijn piercings van gemaakt?

Waar zijn piercings van gemaakt?

Piercings/ huggies zijn een populaire manier om je uiterlijk te veranderen en te laten zien wie je bent. Maar waar zijn piercings eigenlijk van gemaakt?

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor het maken van piercings. De meest populaire materialen zijn staal, titanium en zilver. Staal is een veelgebruikt materiaal voor piercings omdat het sterk, duurzaam en goedkoop is. Het is echter wel belangrijk om te weten dat sommige soorten staal nikkelvrij moeten zijn, sommige mensen zijn namelijk allergisch voor nikkel. Titanium is een ander populair materiaal voor piercings. Het is licht van gewicht, hypoallergeen en zeer sterk. Het is daarnaast wel duurder dan staal. Zilver is ook een populaire keuze voor piercings, vooral omdat het mooi glanst en een elegante uitstraling heeft. 

Van welk materiaal zijn de piercings en huggies van Eline Rosina gemaakt?

Bij Eline Rosina verkopen we 14k solid gold piercings en huggies. Dit maakt dat onze piercings en huggies echte investment pieces zijn. Daarnaast werken we - om onze impact op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen - met gerecycled 14k solid gold. Waar dan (nog) niet mogelijk is gebruiken we goud dat verantwoordelijk gemijnd en gecertificeerd is volgens de voorwaarden van onder andere de responsible jewelry council (RJC). Doordat we werken met echt solid gold betekent het dat de piercings niet zullen oxideren of verkleuren, zodat je de piercing overal en altijd kunt dragen. Ja, ook onder de douche of tijdens het slapen! Om meer te weten over de materialen die we gebruiken voor onze sieraden kun je een kijkje nemen op onze ‘materials & care’ pagina. Gouden piercings zijn een populaire keuze voor sommige mensen omdat ze mooi glanzen en een elegante uitstraling hebben. Benieuwd naar onze nieuwste investment pieces? Bekijk de collectie pagina van onze 14k gouden piercings en huggies!

Hoe 14k gouden piercings schoonmaken en verzorgen?

Om de glans van je 14k piercings en huggies te behouden is het belangrijk om eens in de zoveel tijd je piercing wat liefde te geven. Je kunt je gouden sieraden schoonmaken door ze in een kommetje met koolzuurhoudend water en een paar druppels afwasmiddel te doen. Zo wordt het vuil binnen een paar minuten losgeweekt. Spoel je piercing even af onder de kraan en dep voorzichtig droog. En zo shined je piercing weer als nieuw!

Je kan ons ook altijd een DM of een mailtje sturen als je nog vragen hebt over je 14k huggie of piercings. Neem ook eens een kijkje op onze Materials & Care pagina voor meer informatie.

Bekijk hier de piercing collectie van Eline Rosina