parelketting

Ketting met parels

Een parelketting is tijdloos en geeft je look een instant upgrade. Welke parelkettingen er allemaal zijn en hoe je ze kunt combineren? Lees snel verder en ontdek de wondere wereld van de pearl necklace!

Diep in de zee

Parels worden voornamelijk door oesters gemaakt en worden al duizenden jaren door mensen over de hele wereld gebruikt. Romeinen zagen parels als symbool van macht, geluk en wijsheid en we can relate. In de 19e eeuw werd het parelcollier zoals wij het kennen erg populair als impressive accessoire.

Wilde parels zijn vrij zeldzaam, de kans dat je er spontaan een vindt is dan ook niet erg groot. Geschat wordt dat er in 1 op de 15000 wilde oesters een parel zit. Parels worden nowadays niet alleen opgevist maar ook gekweekt om er bijvoorbeeld sieraden van te maken. Wij zijn fan! 

Parelmoer geeft glans

Ook vandaag de dag is een parelketting een geliefde accessoire. Nog steeds hangt er om een ketting met parels een royal flair. Niet zo gek want de parelketting is immer elegant en kan dus altijd. Het meest bekend is de witte parelketting, de meeste zoetwaterparels zijn dan ook wit of roze van kleur. Er zijn ook parels die donkerder van kleur zijn zoals de bijna zwarte parels uit Tahiti.

Parels zijn vaak rond van vorm maar kunnen ook onregelmatig zijn, dit wordt barok genoemd. Er zijn ook traanvormige parels. Deze worden vaak als hangertje gebruikt.

Ketting met echte parels

Natuurlijk gevormde ronde parels komen zelden voor. Een parelketting van perfect ronde natuurlijke parels is voor de meeste van ons onbetaalbaar. Bij gekweekte ofwel cultivé parels wordt er gestart met een bolvormig object en is de kans groter dat er een ronde parel uitkomt.

Omdat gekweekte parels onder de gelijke omstandigheden groeien, ontstaan parels die qua vorm en kleur op elkaar lijken. Zo heb je makkelijker de benodigde parels voor een parelketting bij elkaar. Gekweekte parels zijn wel echte parels dus ook een ketting met gekweekte parels is echt. De gekweekte parels hebben ervoor gezorgd dat er vandaag de dag ook goedkope parelkettingen zijn.

Ketting met parels combineren

Eigenlijk kun je een parelketting overal bij dragen. Zeker met een witte parelketting is dit het geval. Voor een casual outfit als een jeans of jumpsuit is een parelketting een ware upgrade. Door de klassieke uitstraling kun je parels ook goed dragen voor naar werk. Ga voor een heuse female boss look en draag je parels bij een jurkje of een mooi pak. Needless to say dat de parelketting ook perfect past bij feestkleding en je party look nog meer laat stralen.

Een parelketting kan ook mooi met een blouse en met andere sieraden worden gecombineerd. Let bij de aanschaf wel op de lengte van je parelketting. Zo is een lange parelketting leuk op kleding en een korte parelketting fabulous onder een blazertje of blousje. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om meerdere lengtes te dragen. Tip: probeer eens twee korte parelkettingen over een kolletje. Bij deze trend is het leuk om ongeveer één cm verschil in lengte aan te houden, zodat de kettinkjes mooi over elkaar heen vallen.

Ketting met parels kopen

Zie jij het al helemaal voor je en wil je graag een parelketting kopen? Wij ontwerpen onze kettingen zelf en vullen onze collectie regelmatig aan met nieuwe pareltjes. Voor onze parelkettingen gebruiken wij echte zoetwaterparels, tenzij er in de productomschrijving iets anders wordt vermeld. Ook matching pareloorbellen en andere oorbellen shop je eenvoudig en snel bij ons.

Shinen met een ketting van parels

Geluk wil je delen. Wil je ons laten zien hoe blij je bent met jouw parelketting? Wij zijn benieuwd! Tag @elinerosinajewelry op Instagram en wie weet zie je jouw look terug op onze stories!