Minimalistische oorbellen

Minimalistische oorbellen

Minimalistische oorbellen zorgen voor een elegante upgrade van je ear party. Oorbellen die minimalistisch zijn, bewijzen dat in de eenvoud toch echt de grootste kracht ligt. Wat voor minimal earrings zijn er allemaal en hoe kun je ze combineren? Lees snel verder, we vertellen je er graag alles over!

Wat zijn minimalistische oorbellen?

Onder minimal oorbellen verstaan we simpele oorbellen die door de minimalistische uitvoering lekker subtiel zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleine oorbellen zonder al te veel opsmuk. Erg geliefd als minimal ear candy zijn minimalistische oorringen of minimalistische oorknopjes. Vaak gaat het dan om kleine oorringen en kleine oorknopjes ofwel studs.

Onveranderd populair in de wereld van de eenvoudige oorbellen zijn de mini bar studs, dit zijn kleine staafjes in goud of zilver. Wie kent (en liket) ze niet?

Minimalistische oorbellen zijn tijdloos

Ben jij op zoek naar tijdloze items? Dan zijn minimalistische oorbellen perfect voor jou! Minimal oorbellen komen in verschillende soorten en maten. Natuurlijk behoren studs tot minimalistische oorbellen, maar ook kleine hoops en chains maken een minimalistische look compleet. Bij een minimalistische look wordt vaak gedacht aan het dragen van één of twee kleine oorbellen, maar dat hoeft niet zo te zijn! Ga voor een earparty met neutrale oorbellen, dus geen statement pieces, and your good to go! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om minimalistische oorbellen goud of minimalistische oorbellen zilver toe te voegen aan je statement earparty voor een extra opvallende look. 

Oorbellen minimalistisch voor een maximaal effect

Mooie dingen hoeven niet te schreeuwen om aandacht, en stralen in al hun eenvoud. Dat geldt zeker voor minimal earrings. Minimalistische oorbellen getuigen van karakter. Bovendien kunnen ze altijd en staan ze goed bij elke gezichtsvorm. Kleine en eenvoudige oorbellen zijn echte klassiekers en always on trend!

Ook complementeren ze iedere look en zorgen ze altijd voor net dat beetje extra. Of je nu gaat voor een sportieve, elegante of uitbundige outfit; oorbellen die minimalistisch zijn, maken het plaatje compleet.

Welke minimalistische oorbellen kopen?

Ook al zijn oorbellen nog zo klein, opvallen doen ze toch wel. Het is mooi als ook je kleine oorbellen passen bij de rest van je ear party. Draag je veel zilver? Dan raden wij je aan om te kiezen voor minimalistische oorbellen in zilver. Bestaat de rest van je oorbellen-collectie uit goud? Ga dan voor minimalistische oorbellen in goud.

Zilveren minimalistische oorbellen of juist gouden minimalistische oorbellen?

Moeite met de keuze tussen zilveren of juist gouden minimalistische oorbellen? Om er achter te komen welke kleur sieraden het beste bij je past, geven we je een aantal tips: 

Blauw bloed?

Klinkt misschien een beetje gek, maar neem je aderen eens onder de loep. Heb je vooral blauwe aderen? Dan passen minimalistische oorbellen van zilver waarschijnlijk beter bij je. Zijn je aderen eerder groen van kleur? Ga dan liever voor goud.

It’s in your eyes

Als je blauwe of groene ogen hebt, staan zilveren oorbelletjes waarschijnlijk beter. Bij bruine ogen staat werkt goud vaak beter. Bij donker haar ook trouwens. Andersom geldt voor licht haar dat zilver doorgaans een betere optie is. 

Warm of koud?

Bij een koele ondertoon van je huid, staat zilver vaak mooier. Bij een warme ondertoon komen gouden minimalistische oorbellen goed tot recht. Ben je snel verbrand na een dagje strand? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Heb je een mooie sunny glow? Dan heeft je huid een warme ondertoon.

Natuurlijk kun je minimal oorbellen van goud en zilver ook prima met elkaar combineren. Er is maar één regel: als het voor jou goed voelt, dan is het goed! Meer weten over het verschil tussen ‘goudtypes’ en ‘zilvertypes’? Cosmopolitan schreef laatst een leuk stuk over het kiezen voor zilveren of gouden sieraden.

Onze minimal oorbellen

In de webshop van Eline Rosina kun je terecht voor minimalistische oorbellen van zilver 925 of voor minimalistische oorbellen die gold plated zijn. Bekijk onze minimal collection en vind de leukste minimalistische oorringen en minimalistische oorknopjes.

Je kunt minimalistische oorbellen trouwens prima combineren met grotere oorbellen, hangers, cuffs en noem maar op. Check voor meer inspo ook eens onze earspiration pagina. Klaar om maximaal te shinen? Laat je oorbellen maar lekker minimalistisch zijn en live life to the max!