How to: Ringmaat meten

How to: Ringmaat meten

Ringen zijn een echte musthave voor in je sieraden collectie. Maar voordat je op zoek gaat naar jouw nieuwe favoriete ring, is het belangrijk om te weten welke maat je nodig hebt. Ook wij vinden het belangrijk dat jij de perfecte match vindt, dus hebben wij twee handige methodes en extra tips voor je op een rijtje gezet!

Let op: In deze blog staat beschreven hoe je je ringmaat moet opmeten met ons ring size document. Je zult deze eerst moeten downloaden voordat je je ringmaat kan opmeten. Klik hier voor het document. 

Ringmaat opmeten, zo doe je dat!

Wij hebben twee methodes waar jij snel en gemakkelijk de juiste ringmaat mee kunt vinden. Op de productpagina’s van onze ringen vind je een document met daarin de methodes en alle stappen die je moet doorlopen tot het vinden van de juiste ringmaat. Maar nu je hier toch bent, leggen we je het graag wat beter uit!
Het is belangrijk dat het document op 100% geprint wordt. Je kunt na het printen controleren of je het document op de juiste manier hebt geprint door je bankpas op de lijn te leggen. Past het precies? Then you're good to go!

Methode 1: Meet een bestaande ring

Heb jij thuis al een ring die jou perfect past? Dan kun je deze methode goed gebruiken! Je kunt de ring nu op de zwarte cirkels leggen. Probeer ze allemaal, zo vind je de perfecte match! Het is hierbij belangrijk dat alleen de zwarte cirkel zichtbaar blijft.

Methode 2: Meten zonder ring

Geen passende ring in huis? No worries! In ons ringmaten document vind je een label die je kan uitknippen. Als je dit hebt gedaan en je hebt ook het beige lijntje doorgeknipt, kun je deze om je vinger wikkelen en zo het cijfer aflezen.
LET OP: probeer het label zo comfortabel mogelijk om je vinger te wikkelen. Wees niet bang om het label iets aan te trekken, want als je het label te los om je vinger zit zul je niet bij de juiste maat uitkomen.

Twijfel je toch nog over je maat?

Dan hebben wij nog een derde optie! Pak een liniaal en meet de diameter van een bestaande ring (download ons ring size document om een voorbeeld te zien). Vergelijk vervolgens het aantal mm dat hieruit komt met het aantal mm uit onze size chart en kijk waar die het dichtstbij in de buurt komt. 

Ringmaat meten: waar moet je op letten?

Naast het opmeten met een van bovenstaande methodes, hebben we nog een aantal tips om de juiste maatkeuze te maken. 

Als je geïnteresseerd bent in een dunne ring zoals de Diamond stacker ring, dan moet je soms een halve maat kleiner nemen. Op het moment dat een dunne ring nét iets te groot is, gaat hij draaien. En dat wil je natuurlijk niet want diamanten zijn er om gezien te worden! Hetzelfde geldt voor een dikkere ring, zoals de Bold dome ring en de Diamond signet ring. Hoe dikker de ring, hoe strakker. Hierbij zou het kunnen dat een halve maat groter dan jouw normale maat beter past!

Daarnaast is het belangrijk om je ringmaat te meten op het moment dat je handen niet te warm of te koud zijn. Je vingers zetten namelijk uit op het moment dat je het heel warm hebt, en bij een koude temperatuur kunnen ze wat smaller zijn dan normaal. 

Benieuwd naar jouw ringmaat? Download hier het bestand! Mocht je er toch niet uitkomen, dan mag je altijd een afspraak maken in onze shopping bar! 

14k solid gold

Bekijk alles

Je winkelwagen

Subtotaal

Doorgaan met bestellen