ringmaat meten

Ringmaat meten

Gouden ringen zijn echte investment pieces die je hele leven met je meegaan en daarbij een echte musthave voor in je sieraden collectie. Maar voordat je op zoek gaat naar een nieuwe favoriete ring is het belangrijk om te weten welke ringmaat je nodig hebt. Ook wij vinden het belangrijk dat jij de perfecte match vindt, daarom hebben wij die handige methodes en extra tips voor je op een rijtje gezet! 

Let op: In deze blog staat beschreven hoe je je ringmaat moet opmeten met ons ring size document. Je zult deze eerst moeten downloaden voordat je je ringmaat kan opmeten. Klik hier voor het document. 

Welke ringmaat heb ik?

Je bent helemaal klaar om een nieuwe ring aan te schaffen maar dan komt het moeilijkste gedeelte “welke ringmaat heb ik eigenlijk?”. Om erachter te komen welke ringmaat je hebt hebben wij een aantal handige methodes waardoor je je ringmaat zelf kunt opmeten. Hiervoor maakt het niet uit of je een al goed passende ring hebt of geen passende ring. Met ons stappenplan meet je snel jouw ringmaat! Zo hoef je niet helemaal naar een winkel om je maat op te laten meten. Dus get ready to measure!

Hoe ringmaat opmeten?

Wij hebben drie methodes waar jij snel en gemakkelijk de juiste ringmaat mee kunt vinden. Op de productpagina’s van onze ringen vind je altijd een document met daarin de methodes en alle stappen die je moet doorlopen tot het vinden van de juiste ringmaat. Maar nu je hier toch bent, leggen we je het graag wat gedetailleerder uit!

Het is belangrijk dat het document op 100% geprint wordt. Je kunt na het printen controleren of je het document op de juiste manier hebt geprint door je bankpas op de lijn te leggen. Past het precies? Then you're good to go!

Methode 1: Meet een bestaande ring

Heb jij thuis al een ring die jou perfect past? Dan kun je deze methode goed gebruiken! Je kunt je ring op de zwarte cirkels leggen. Het is hierbij belangrijk dat alleen de zwarte cirkel zichtbaar blijft. Het zwart mag dus echt alleen in de binnenkant van de ring te zien zijn. Bij zwart aan de buitenkant of als de ring op het zwarte cirkel ligt is het dus niet de juiste ringmaat. Probeer ze maar eens allemaal, zo weet je zeker dat je de perfecte match vindt!

Methode 2: Meten zonder ring

Geen passende ring in huis? No worries! In ons ringmaten document vind je een label die je kan uitknippen. Als je dit hebt gedaan en het lijntje hebt doorgeknipt, kun je deze om je vinger wikkelen en zo het cijfer aflezen.

Let wel op: probeer het label zo comfortabel mogelijk om je vinger te wikkelen. Wees niet bang om het label iets aan te trekken, want als je het label te los om je vinger zit zul je niet bij de juiste ringmaat uitkomen.


Methode 3: Ringmaat meten met meetlint of liniaal?

Dan hebben wij nog een derde optie! Pak een meetlint of liniaal en meet de diameter van een ring die perfect past (download ons ring size document om een voorbeeld te zien). Vergelijk vervolgens het aantal mm dat hieruit komt met het aantal mm uit onze size chart en kijk waar die het dichtst bij in de buurt komt. 

Twijfel je toch nog over je maat?

Dan hebben wij nog een derde optie! Pak een liniaal en meet de diameter van een bestaande ring (download ons ring size document om een voorbeeld te zien). Vergelijk vervolgens het aantal mm dat hieruit komt met het aantal mm uit onze size chart en kijk waar die het dichtstbij in de buurt komt. 

Ringmaat meten op telefoon

Om het nog gemakkelijker te maken kun je ook de app genaamd “Ring Sizer” downloaden op je telefoon. Dit werkt vrijwel hetzelfde als methode 1 alleen heb je de cirkels op je telefoon en leg je dus een ring die al goed past op je telefoon in plaats van op een blaadje. Het is maar net was je fijner vindt natuurlijk!

Ringmaat meten: Waar moet je op letten?

Naast het opmeten met een van bovenstaande methodes, hebben we nog een aantal tips om de juiste maatkeuze te maken. 

Als je geïnteresseerd bent in een dunne ring zoals de Diamond stacker ring, dan moet je soms een halve maat kleiner nemen. Op het moment dat een dunne ring nét iets te groot is, gaat hij draaien. En dat wil je natuurlijk niet want diamanten zijn er om gezien te worden ;)! Hetzelfde geldt voor een dikkere ring, zoals de Bold dome ring en de Diamond signet ring. Hoe dikker de ring, hoe strakker. Hierbij zou het kunnen dat een halve maat groter dan je normale maat beter past!

Daarnaast is het belangrijk om je ringmaat te meten op het moment dat je handen niet te warm of te koud zijn. Je vingers zetten namelijk een beetje uit op het moment dat je het heel warm hebt, en bij een koude temperatuur kunnen ze wat smaller zijn dan normaal. 

Benieuwd naar jouw ringmaat? Download hier het bestand! Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je altijd even langskomen bij onze showroom! Wij helpen je graag bij het opmeten van je ringmaat. En dan kun je gelijk een kijkje nemen naar onze prachtige pareltjes.

Bekijk hier onze collectie ringen