Gouden ketting dames

De perfecte gold plated kettingen voor dames

Een gouden ketting maakt je outfit helemaal compleet en laat jou nog meer stralen. Gouden kettingen zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt ze op allerlei manieren dragen. Een ketting van goud is een sieraad waar je een levenlang plezier van hebt. Dan wil je zeker weten dat het goed zit. Welk gouden kettinkje past bij je en hoe kun je ze combineren? Wij vertellen je er graag alles over, lees je mee?

Een gouden randje

Welke gouden ketting je ook kiest, één ding is zeker. Een gouden kettinkje is een echte eye-catcher en valt altijd op. Een gouden ketting voor dames kan dan ook prima alleen gedragen worden. Als je het subtiel wilt houden, kun je het beste gaan voor een kleine gouden ketting of een dunne gouden ketting. Ook een platte gouden ketting is prachtig in zijn eenvoud en is op zichzelf absoluut très chique!

Als het van jou iets opvallender mag, kun je gaan voor een wat dikkere gouden halsketting zoals een koningsketting in goud. Ook het combineren van verschillende lengtes zorgt voor een effect dat zeker positief opvalt!

Altijd leuk in zowel een subtiele als opvallende neck stack is een gouden ketting met hanger. Ook een gouden schakelketting komt altijd goed tot recht.

Kettingen combineren

Als je verschillende gouden kettinkjes bij elkaar wil dragen, is het een goed idee om verschillende lengtes met elkaar te combineren. Begin bijvoorbeeld met een basis gouden ketting die wat korter is en combineer deze met een lange ketting van goud. Met een wat kortere ketting bedoelen we een kettinkje van 30/40 cm of 40/45 cm. Beide lengtes vallen om je hals en boven je sleutelbeen. 

Erg populair is de gouden ketting van 50cm, deze valt net onder je sleutelbeenderen. Deze lengte en ook de kortere gouden kettinkjes zijn enorm goed te combineren met een langere ketting van goud.

Voor een wow effect kies je voor kettinkjes met verschillend design. Een korte dots ketting doet het erg goed met een gouden schakelketting. Je kunt je gouden halsketting ook prima combineren met een parelketting voor een extra twist. Persoonlijk vinden wij een statement hanger in de neck stack ook erg cool.

Echt goud

De prijs van een echt gouden ketting hangt af van de dikte van de ketting en of je kiest voor een ketting van 14 karaat, 18 karaat of bijvoorbeeld 24 karaat. Als je op zoek bent naar een goedkope gouden ketting is een verguld gouden ketting ideaal. Gold plated kettingen hebben een zilveren basis maar zijn voorzien van een echt laagje goud. 

Het gaat hier dus niet alleen om een goudkleurige ketting: de gold plated kettingen van Eline Rosina bijvoorbeeld zijn ondergedompeld in een 14 karaats goudbad en voorzien van een aanslagvrije coating. Lees hier meer over de materialen die we gebruiken en hoe je ze het best kunt verzorgen.

Een gouden halsketting that fits you

Een gouden ketting moet bij je passen. De kleur van je ketting speelt hierin een rol. Bij de keuze voor een geelgouden ketting, een rose gouden ketting of een ketting van witgoud is het goed om de rest van je sieraden en in je achterhoofd te houden.

Of je nu wilt gaan voor een gouden naamketting, een gouden ketting met munt of juist een gouden ketting zonder hanger; het moet vooral goed voelen. Het leuke is dat je je gouden ketting helemaal kunt personalizen met hangertjes zoals een initiaal of je geboortesteen. 

Wat jij ook zoekt in een gouden ketting, in onze collectie gouden halskettingen vind je het allemaal. Ook als je liever een zilveren ketting draagt of zilver en goud wilt combineren, zit je goed in onze webshop.

Always on trend

Een ketting van goud is never out of style. Een gouden ketting kopen, is een goede investering in je look. Hierboven zie je wat inspiratie om je gouden ketting te combineren met andere kettingen.

Laat ons zien hoe jij je favoriete golden necklace combineert of afstemt op je look via onze Instagram. En wie weet zien we jou maandag tijdens de Spotted This Week terug op onze Story!