Female Empowerment

Female Empowerment

In this day and age, us girls have to stick together. Als een all female company geloven we bij Eline Rosina dat vrouwen alles kunnen bereiken en dat we elkaar daar vooral een handje bij moeten helpen! Girls empowering each other. Wij halen dagelijks inspiratie uit stoere, eigenzinnige en sterke vrouwen om ons heen. Daarom willen we graag iets terug doen en zetten we deze week drie inspirerende vrouwelijke ondernemers in het zonnetje. Wij stelden ze een aantal vragen over female entrepreneurship en hun eigen business.

Josine Michels

Josine begon 6 jaar geleden OnTheBlock, een streetwear webshop voor meiden. Binnenkort opent ze een winkel in Amsterdam. Wat heeft je ertoe gezet om je eigen bedrijf op te richten? Ik werkte al jaren als freelancer. Ook toen ik een vaste baan had, had ik die vrijheid altijd nodig. Eerst werkte ik als webdesigner/developer en uiteindelijk ben ik OnTheBlock gestart omdat ik merkte dat er niets soortgelijks bestond. Er waren redelijk wat streetwear winkels en webshops die zich destijds richtten op mannen, maar niemand durfde zich te wagen aan iets speciaal voor vrouwen. De kleding die ik tof vond moest ik altijd vanuit Amerika bestellen. Op een gegeven moment dacht ik "nou, dan doe ik het zelf wel". Zo gezegd, zo gedaan. Mijn webshop kon ik zelf bouwen en vormgeven, en met OnTheBlock kon ik niet alleen een gat opvullen in de markt, maar ook mijn twee favoriete dingen combineren. Wat zijn hierbij de grootste uitdagingen en overwinningen geweest? Een enorme uitdaging in de ontwikkeling van OnTheBlock is altijd het feit geweest dat ik alles alleen deed en dus ook taken had waar ik helemaal geen ervaring mee/kennis van had. Ik had het hele idee van "een bedrijf opzetten" volledig onderschat. Aan de andere kant heeft dat er wel weer voor gezorgd dat ik ontzettend veel heb geleerd in de afgelopen 6 jaar. Daarnaast is mijn financiële onafhankelijkheid ook best een uitdaging geweest. Ik heb nooit een lening afgesloten, een partner of investeerder gehad. Bewust, want op die manier kon ik OnTheBlock écht maken hoe ik het voor ogen had, maar aan de andere kant heeft dat er ook voor gezorgd dat ik niet zo snel kon groeien als ik wilde. Zo zwaar als de uitdagingen bij het hebben van een eigen bedrijf soms zijn, zo euforisch een "overwinning" voelt. Zo is er vorig jaar ingebroken in mijn pop-up shop en is een heel groot deel van mijn voorraad gestolen. Dit heeft mij natuurlijk (vooral) financieel een enorme klap heeft gegeven. Dik een half jaar later, heb ik alles door ontzettend hard te werken, weer een beetje recht kunnen trekken. Dat is absoluut mijn grootste overwinning tot nu toe! Wat is je advies voor meiden die dromen van een eigen onderneming? Onderschat het niet! Het is super leuk om iets voor jezelf op te zetten, maar er komt ook heel veel bij kijken - veel meer dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Blijf trouw aan waar je in gelooft, ook als het allemaal niet zo snel gaat als je wil, en zorg dat je veel doorzettingsvermogen en discipline hebt.

Cathelijne Blok

Cathelijne richtte 2 jaar geleden The Titty Mag op en richt zich sinds 3 maanden volledig op haar eigen bedrijf. Wij stelden haar een aantal vragen over The Titty Mag en ondernemen. Wat heeft je ertoe gezet om The Titty Mag op te richten? Ik ben ooit tijdens mijn master begonnen te schrijven over ‘feminisme’. Ook omdat ik niet zelf zo goed wist wat ik van het woord moest vinden. Juist daarom ben ik er veel over gaan lezen, praten en schrijven. Dit is uitgegroeid tot een wekelijkse nieuwsbrief, een geweldig veelzijdig Titty Mag team, een eigen online magazine, een podcast Titty Mag’s Sweet Sixteen (waarin we creatieve vrouwelijke ondernemers spreken over hun ambities toen ze 16 waren), een Instagram museum en onze offline interactieve Titty Talks. We zijn nog bezig met ons boek, een mini docu en hopelijk eind dit jaar een groot event en een Youtube format! Waar ben je het meest trots op? Op mijn team en alles wat we nu al bereikt hebben. Dat we zorgen voor een safe haven zowel offline en online waar we in dialoog kunnen gaan over inclusiviteit, feminisme en empowerment. We willen met The Titty Mag inspireren om verder te denken en hierover mee te praten. We hebben nu al events gehad in onder andere het Amsterdam Museum en Ink Hotel en we hebben ook mooie samenwerkingen gehad met de Melkweg Expo, de app Bumble en het Gemeentemuseum Den Haag.  Wat is je advies voor meiden die dromen van een eigen business? Ga het gewoon doen. En wees trots op alles wat je neerzet en oprecht neem de tijd om daar ook van te genieten! 

Annika Noordzij

Annika richtte 3 jaar geleden haar eigen bridal boetiek Wild At Heart op. Wij vroegen haar naar haar eigen bedrijf en female entrepeneurship. Wat heeft je ertoe gezet om Wild At Heart op te richten? Ik ben in 2014 zelf getrouwd met mijn man en vond het heel lastig om een jurk te vinden die modern, anders dan anders maar vooral echt ‘mij’ was. In elke winkel waar ik kwam had ik het gevoel dat het een beetje oubollig was en ik voelde me in plaats van de mooiste versie van mezelf juist de oudste versie van mezelf. Op Pinterest en Instagram kwam ik prachtige jurken tegen van merken uit Australië, Amerika en Parijs maar die werden nergens verkocht in Nederland. Na mijn bruiloft dacht ik toen, er zou een bruidsjurken winkel in Nederland moeten zijn die dit soort jurken verkoopt en waar mensen persoonlijke service krijgen en zich helemaal lekker thuis voelen. Zo ontstond het idee voor Wild At Heart Bridal, een trouwboetiek voor vrouwen met een eigen stijl die zich uniek en eigen willen kleden voor hun trouwdag. Wat zijn hierbij de grootste uitdagingen en overwinningen geweest? De grootste uitdaging voor het starten van Wild At Heart Bridal was denk ik toch wel het verkrijgen van een lening bij de bank om alles op te starten. Natuurlijk hadden we ook een eigen investering maar je hebt de bank toch nodig. Ik heb heel wat stappen moeten doorlopen om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen en toen kon alles pas echt van start gaan! Verder ben ik heel vroeg al begonnen met social media wat niet persé een uitdaging was maar wel heel belangrijk in de start van de boetiek. Voordat we open gingen wisten mensen daardoor al dat we bestonden en dat gaf meteen een hele goeie start! Waar ben je het meest trots op? Dat klinkt misschien cliché, maar eigenlijk op alles. Dat je met puur een idee in je hoofd een eigen bedrijf kan opzetten waarmee je andere vrouwen heel erg blij maakt, dat voelt heel erg goed! Momenteel zitten we al 2 seizoenen eigenlijk overvol en werken we met een wachtlijst waardoor we dit jaar gaan verhuizen naar een grotere ruimte. Ik had nooit gedacht dat dit na 3 jaar al nodig zou zijn en ook zou kunnen! In de dagelijkse gang van zaken ben je als ondernemer vaak snel geneigd voorbij te gaan aan dit soort hoogtepunten, maar als je er echt bij stilstaat, voelt het bijna onwerkelijk zo trots ben ik dan! Wat is je advies voor meiden die dromen van een eigen onderneming? Zorg dat je een duidelijke visie hebt over wat je wilt starten en wat de elementen zijn die jouw bedrijf anders maakt dan dat van anderen. Dat kan je service zijn, of bepaalde punten van je product, het kan van alles zijn. Maar als je die goed in beeld hebt dan kan je die ook goed naar buiten brengen. En verder… gewoon doen! Hou het niet bij dromen en het maken van plannen, zet die stap en ga er gewoon voor! Feeling inspired? Shop onze Girl power necklace hier!  

Bestsellers

Bekijk alles

Je winkelwagen

Subtotaal

Doorgaan met bestellen