Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: #4 Sofa Series - Iris Hurenkamp

#4 Sofa Series - Iris Hurenkamp
Community

#4 Sofa Series - Iris Hurenkamp

In deze vierde aflevering van Sofa Series te gast: Iris Hurenkamp! In Sofa Series kletsen we maandelijks op de bank met een voor ons inspirerende vrouw.

Iris werkt momenteel voor Love Stories en heeft gewerkt bij &C. Ze vertelt in deze aflevering over haar journey, van opleiding tot haar huidige functie, en over haar Love Stories en &C avonturen. Van Love Stories on Tour — Ibiza tot het volledig ontwerpen van de &C store — Amsterdam.

Zou je jezelf willen voorstellen? Iris: Ik ben Iris, ik ben 29 jaar. Ik kom uit Brummen een dorpje tussen Zutphen en Arnhem, dus dat is niet heel gek ver van Nijmegen vandaan. Inmiddels woon ik al 12 jaar in Amsterdam. Ik heb op Academie Artemis gezeten en momenteel ben ik boutique manager bij Love Stories, dat is een Nederlands lingerie merk.

Zou je wat kunnen vertellen over wat je doet bij Love Stories? Iris: Ik ben manager van de winkel op de Herengracht in Amsterdam, dat is een heel mooi grachtenpand. Love Stories is begonnen als lingerie merk, maar we zijn inmiddels ook uitgebreid naar swimwear, pyjama’s en alles op het gebied van comfy wear. En ik run dus eigenlijk heel simpel gezegd de winkel: ik stuur het team aan, maak het rooster, zorg ervoor dat de collecties er altijd goed uit zien en dat de winkel er goed uit ziet. We maken content voor Instagram, eigenlijk alles om zoveel mogelijk te verkopen. Dat is toch uiteindelijk het doel natuurlijk. Het gaat echt alle kanten op en dat maakt voor mij het werk zo leuk, door de verschillende dingen die ik doe. Ik ben heel blij bij Love Stories, ik vind het eigenlijk het allerleukste merk van Nederland. Ik was altijd al nummer 1 fan van Love Stories en denk zelf dat ik nog steeds de allergrootste fan ben, dus ik ben blij dat ik daar nu zit.

Wat was jouw journey van opleiding tot waar je nu bent? Iris: Ja dat is best een behoorlijke journey geweest. Zoals ik net al vertelde, heb ik dus op Academie Artemis gezeten, dat is een styling academie. Ik deed daar vijf jaar over waar anderen er vier jaar over doen. Maar ik had nét, van de twee opleidingen die er waren, de verkeerde gekozen. Maar dat was niet erg, want ik was destijds 17 en hartstikke jong!
 
Welke opleiding heb je daar gedaan? Iris: Ik heb de bachelor styling gedaan en ik zat in het eerste jaar op de modeopleiding, dus echt het ontwerpen en dat was niet aan mij besteed. Ik kan helemaal niet tekenen of achter een naaimachine zitten, daar ben ik veel te onhandig voor. Dus ik zat daar verkeerd helaas, maar ik kon gelukkig switchen en toen heb ik dus die styling academie echt gevolgd en dat was op het gebied van mode, interieur en media. Met het afstuderen moest je ook één van die vakken kiezen en ik heb toen voor media gekozen. Uiteindelijk ben ik ook echt wel in die mediawereld terecht gekomen, na Artemis.

Als styliste? Iris: Nou niet per se als styliste. Het is inderdaad echt een styling academie, maar ik rolde een beetje in het wereldje van mode, alleen dan de online kant ervan. Na mijn afstuderen ben ik bij Fashiolista gaan werken en dat was destijds een soort Pinterest alleen dan voor kledingstukken waar je je favorieten door middel van een hartjes button kon opslaan. Dus daar ben ik eigenlijk mijn journey begonnen. En vanuit Fashiolista ben ik naar Hearst gegaan, onder andere de uitgeverij van ELLE en Cosmopolitan. Daar heb ik een tijdje gezeten en vanuit Hearst ben ik weer bij &C terecht gekomen. &C is het platform van Chantal Janzen, een tijdschrift eigenlijk. Daar heb ik de marketing gedaan. Uiteindelijk moest ik eigenlijk halsoverkop weg, toen heb ik een vriendinnetje gebeld die op Ibiza was om te vertellen dat ik mijn baan was verloren en zij heeft mij in aanraking gebracht met Love Stories. Zij zei 'Love Stories zit hier nu met een busje, ze verkopen badpakken en bikini's vanuit die bus en ze zoeken nog een Nederlands meisje om die bus daar te managen.' Toen zei ze 'dat is echt iets voor jou, dat moet je proberen!' Nou ik als allergrootste Love Stories fan liet me dat geen twee keer zeggen. Ik kwam zo vaak in de winkels bij Love Stories dat ik destijds de manager kende en dat ik dacht 'ik ga haar bellen en ik ga gewoon vragen naar deze functie wat dat inhoudt.' De dag nadat ik bij &C wegging, heb ik gebeld, toen hebben we een heel leuk gesprek gehad en ik denk dat ze na 30 minuten zei Iris als jij je koffers wilt pakken dan ben je meer dan welkom en kun je komen. En toen had ik die dag erna gewoon een nieuwe baan!
 
Ik weet nog dat ik mijn ouders belde en zei 'ik ga naar Ibiza!' Alles moest nog geregeld worden en alles is toen in een stroomversnelling gegaan. Een maand later zat ik op Ibiza voor Love Stories, ik had nog niemand ontmoet destijds van Love Stories en ben dus helemaal blanco erin gegaan. Ze hebben vliegticket voor mij geregeld een auto voor mij geregeld en ik moest het zelf maar gewoon lekker uitzoeken. Dat is drie zomers geleden en ik heb daar toen van juli tot half oktober gezeten in de zomer van 2018. Daar stond inderdaad die roze bus, die hadden ze tot winkel omgetoverd en ik moest ervoor zorgen dat wij gewoon op allerlei coole plekken op dat eiland kwamen te staan met die bus. Zo ben ik in eerste instantie bij Love Stories terecht gekomen en dat was echt een zomer project, dus daarna was er helaas geen functie voor mij vrij bij Love Stories, Dat vond ik heel jammer want wilde heel graag blijven, maar toen belde &C weer of ik terug wilde komen en ze hadden een hele mooie functie voor mij. Ik mocht de &C store gaan opzetten in de Van Woustraat in Amsterdam. Ik vond het zo’n eer om daarvoor gevraagd te worden, daar heb ik ook niet twee keer over na hoeven denken, maar meteen met beide handen aangegrepen. Dat was gewoon echt vanaf scratch een winkel opzetten. Ik weet nog dat het letterlijk een ruimte was, een lege ruimte bij wijze van spreken en ik mocht ervoor zorgen dat er mooie producten in die winkel kwamen te hangen. Ik mocht de tasjes ontwerpen, ik mocht ervoor zorgen dat we koffie gingen serveren, ik mocht de koffiebekers maken, T-shirts maken, letterlijk alles wat je kan bedenken om een winkel op te zetten heb ik destijds geregeld. Dat was ook weer zo'n mooie ervaring. Wie kan nou zeggen dat hij een winkel voor Chantal Janzen heeft opgezet? Ja ik ben daar heel trots op. Het is een hele coole winkel en gewoon een super toffe ervaring waar ik heel veel van heb geleerd. Want ook dat moest ik gewoon maar doen, en door dat te doen ben ik denk ik weer heel erg gegroeid. Dus dat is denk ik wel een hele mooie les voor mij geweest. Na &C, wat een jaar heeft geduurd, merkte ik toch dat ik retail het aller- allerleukst vond. Ik kom ook uit een retail familie, mijn ouders hebben een kledingwinkel, mijn broertje werkt hier in Nijmegen in een hele leuke kledingwinkel. Ik merkte gewoon, ook na Ibiza al maar ook bij &C dat ik verkoop en het contact met mensen het allerleukst vond. Toen kwam ik toch weer bij Love Stories uit omdat dat altijd mijn favoriete merk is geweest, die heb ik weer een belletje gegeven en nu ben ik er weer! Dus ik heb heel erg gependeld tussen &C en Love Stories de afgelopen drie jaar maar nu ben ik op het punt in mijn leven waar ik altijd al had willen zijn.
 
Wat een mooie reis! Iris: Ja dat was zeker niet zonder slag of stoot gegaan uiteraard. Ik ben enthousiast, ik heb er zin in en ik ben heel benieuwd naar het aankomende jaar wat er allemaal gaat komen. Ik sta heel erg open voor alles, mar voorlopig wil ik die winkel lekker runnen en draaien.
 
Wat fijn, het klinkt alsof je echt helemaal op je plek zit nu. Iris: Ik kan echt oprecht zeggen dat ik heel blij ben nu met waar ik ben in het leven. Ik wil voor nu de allerbeste manager worden die Love Stories ooit heeft gehad, dat is gewoon mijn goal.
 
Als je één ding mag kiezen, wat vind je dan het allerleukste aan je werk? Iris: Ja ik denk echt de verkoop toch. Het enthousiasme van mijzelf overbrengen op de klant en vrouwen mooi maken en zich mooi laten voelen. Als iemand blij de winkel uit gaat, ben ik ook blij.

Qua werkzaamheden die je tot nu toe hebt gedaan, wat is het allerleukste wat je hebt meegemaakt bij Love Stories? Iris: Ibiza. Ik was toen 26, ik ben toen inderdaad zelf in het vliegtuig gestapt en moest daar zelf alles uitzoeken. Dat heeft me gewoon zoveel gebracht, ook weer gewoon als mens. Persoonlijke ontwikkeling, dat is in die zomer onwijs gebeurd. Ik heb daar ook weer zoveel leuke mensen leren kennen. Ibiza is natuurlijk een eiland waar überhaupt heel veel Nederlanders komen dus ik heb eigenlijk de hele dag in het Nederlands kunnen praten. En ik had twee Spaanse meiden die de Spanjaarden op zich konden nemen.

Maar daar het eiland over rijden, de vrijheid, buiten werken. Ik had het bloedheet daar de hele dag. Ik ben toen in juli gekomen, dat is het heetste moment wat je kan hebben op Ibiza. Als wij daar zo stonden te praten met elkaar droop het zweet van mijn lichaam af. Maar het maakte niet uit, want mensen werden zo blij van die bus. Het was gewoon zo’n ervaring om met die bus over dat eiland te rijden. Overigens niet zelf hoor want dat was veel te zwaar, dus als ik een plek had geregeld waar we heen konden, dan belde ik mijn chauffeur. Dat was een vrouw trouwens, heel stoer. Ik reed daar dan met mijn auto zelf achteraan. Dat is denk ik mijn mooiste Love Stories herinnering tot nu toe.

Klik hier om het interview te zien.

Read more

4 tips voor het kiezen van de juiste ear cuff
Archives

4 tips voor het kiezen van de juiste ear cuff

Ear cuffs, we zijn er dol op! Gemakkelijk om te dragen en stylen met elke earparty. Benieuwd hoe jij de juiste ear cuff vindt voor jouw earparty? Wij helpen graag en hebben wat tips op een rijtje g...

Meer informatie
Lancering BLOOM
Archives

Lancering BLOOM

Yay, onze nieuwe collectie BLOOM is live! Take a walk on the wild side and get summer ready with fresh NEW colours. Breezy and floral vibes with baby blue, lilac, lime, pink and ruby zirconias. We...

Meer informatie