Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: #3 Sofa Series - Lisanne de Bruijn

#3 Sofa Series - Lisanne de Bruijn
Community

#3 Sofa Series - Lisanne de Bruijn

Voor de derde aflevering van Sofa Series zijn we afgereisd naar de hoofdstad van het land, Amsterdam. In deze aflevering niemand minder dan Lisanne de Bruijn van LIS. the Agency! In Sofa Series kletsen we maandelijks op de bank, of in dit geval een stoel ;-), met een voor ons inspirerende vrouw.
Jullie hebben haar vast al eens voorbij zien komen via onze socials. Hoewel de meesten van jullie haar waarschijnlijk kennen als content creator, ligt haar focus eigenlijk heel ergens anders! Dankzij haar lef en brede werkervaring heeft ze inmiddels een succesvolle agency opgezet, daarnaast is ze sinds ruim 1,5 jaar ook mommy van prachtzoon Louen. Kortom, Lisanne is een harde werker van wie we nog veel van kunnen leren.

Zou je je willen voorstellen? Lisanne: Ik ben dus Lisanne, 33 jaar en heb een zoontje Louen. Naast content creator, wat ik er eigenlijk bij doe, ben ik het meest druk met mijn eigen bedrijf, dat is inderdaad LIS. the Agency. Wij managen hier 20 content creators, dus dat is erg druk. We zitten inmiddels met 5 man op kantoor hier in Amsterdam. 

Je bent wel begonnen als content creator, toch? Lisanne: Ja dat klopt! 
Hoe ben je daarmee begonnen? Lisanne: Ik werkte bij H&M, daar deed ik de marketing en PR. Ik werkte daar eigenlijk elke dag in een showroom waar ik dagelijks nieuwe items binnenkreeg die na drie maanden ook in de winkel kwamen. Daar zag je dagelijks allemaal mooie items voorbij komen die we ook aandeden, dus toen dacht ik ’Nou, daar kan ik ook makkelijk mijn looks mee maken en op de foto zetten’  en dat werkte eigenlijk heel goed. Daardoor kon ik elke dag wel een post maken met een leuk outfitje en zo kreeg ik ook allerlei vragen als ‘Waar heb je die broek vandaan?’ en ‘Kun je de productcode toesturen?’ Daarnaast heeft mijn vriend een eigen bedrijf, Colourful Rebel, en hij is dus ook altijd met kleding bezig, dus op die manier kon ik het allemaal een beetje combineren met elkaar.

Dus daar ben je dan eigenlijk een beetje ingezogen? Lisanne: Inderdaad, het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om dat te gaan doen, want ik had natuurlijk gewoon een baan. Maar op die manier groeide het wel best snel, dus kon ik dat erbij doen. Het is verder niet mijn droom om daar heel groot in te worden. Ik vind wat ik nu doe leuk en ik heb hele leuke volgers die ik kan inspireren, maar het hoeft niet nog grootser.

En wat heb je precies gedaan bij H&M? Lisanne: Eigenlijk alle influencer campagnes, het is een marketingfunctie. Ze hebben het onderverdeeld en ik was dus verantwoordelijk voor de campagnes binnen Nederland. Super leuk, want daardoor was ik al helemaal bezig met de ‘influencer wereld’ en met wie er opkomend waren, wie leuk zijn om te betrekken bij het merk, hoe een campagne werkt, waar je dan op let. Dus dat vond ik heel erg leuk om te doen, omdat ik daar al een hele campagne van A-Z deed en dat doe ik nu natuurlijk ook bij LIS. the Agency, dus dat was een heel mooi opstapje.

Heb je daar ook een bepaalde creatieve opleiding voor gevolgd? Lisanne: Ik heb communicatiewetenschappen gestudeerd aan de UvA en ik had toen wel mijn hele afstuderen al op social media gericht, toen nog op Facebook, ik ben al wat ouder. ;-) Social media had altijd al mijn interesse, dus ik ben daar wel altijd mee bezig geweest. Ook met al mijn banen vóór H&M.

Wat heb je vóór H&M gedaan? Lisanne: Ik heb bij Rob Peetoom gewerkt, daar deed ik ook de social media/marketing, dat vond ik ook super leuk. En nog bij een media bureau, beide na mijn opleiding. Dus ik heb al aardig wat werkervaring opgedaan voordat ik starte met de agency, wat ik ook alweer drie jaar doe.

Je vertelde dat de agency eigenlijk is gegroeid vanuit je interesse in het werk bij H&M. Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen agency te starten? Lisanne: Dat bedenk je natuurlijk niet zomaar ineens. Ik merkte bij H&M dat ik steeds meer in contact kwam met managers in plaats van rechtstreeks met de influencers. Toen dacht ik die zijn er op dit moment nog niet zo heel veel en ik zie daar wel iets nieuws in, omdat heel veel influencers dat wel écht kunnen gebruiken. Want ze zijn super creatief en zijn het liefst alleen met content bezig, maar met de planning natuurlijk helemaal niet. Dus ik zag daar een gat in de markt en op een gegeven moment was ik naar Bali en had ik het er met mijn vriend over ‘ik heb al een paar weken iets in mijn hoofd.’ Ik was toen nog geen dertig, geen koophuis, geen kind en hij zei ‘Lis, als je het nu niet gaat doen, ga je het nooit doen. Dus dan moet je nu je baan opzeggen’ en toen dacht ik ‘ahhh dat is zo heftig.’ Maar ik dacht ook wat kan er misgaan? Als je een beetje een buffer hebt, dan kun je er wel voor gaan en eigenlijk liep het gelijk al heel erg goed.

Wat doet een agency? Lisanne: Eigenlijk heel divers. De basis is natuurlijk het managen van talenten, dat houdt in dat ze allemaal een eigen inbox hebben waar we dagelijks in zitten. We beantwoorden de dagelijkse mailtjes, sturen voorstellen uit, we plannen campagnes in de agenda, zorgen ervoor dat de content goed en op tijd ontvangen wordt, zodat het op tijd live gaat. Daarnaast doen we ook een stukje aftersales, dus het doorsturen van statistieken, het doorspreken van de campagne en wellicht weer een nieuwe campagne opzetten. Maar we kijken ook met de talenten naar het strategische deel, dus waar wil diegene heen? Wat zijn droomsamenwerkingen? Wat kunnen we buiten de content die ze nu maken nog meer doen? Inspiratiesessies, brainstormsessies, dus eigenlijk een heel pakket.

Wat doe jij specifiek binnen de agency? Lisanne: Dat verschilt heel erg. In het begin was ik echt nog met alles bezig. Ik zat in elke inbox, maar nu merkte ik toen het groter werd dat dat gewoon niet meer kan. Op een gegeven moment zijn je eigen uren natuurlijk ook op, ik was zeven dagen per week weet ik veel hoeveel uur aan het werk, dus dat moest echt anders. Toen ben ik begonnen met het aannemen van mensen en inmiddels heb ik vier meiden die voor me werken en een stagiaire. Op die manier kan ik het werk verdelen, maar ik vind het belangrijk om wel nog overal bij betrokken te zijn. Dus ik weet alles wat er speelt, wat er loopt, welke campagnes er lopen, maar ik ga niet meer tot in detail. Ik vind het wel heel erg leuk om met de strategische sessies, de brainstormsessies mee te denken met de talenten En bij de een is dat net even wat meer dan bij de ander, maar ik probeer wel bij iedereen zo betrokken mogelijk te zijn. Ik denk ook dat dat heel belangrijk is en daarnaast is het ook het leukst. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor alle facturatie en dat soort dingen, dat is het minst leuke gedeelte, maar dat hoort er ook bij en is super belangrijk.

Wat vindt je het allerleukst aan je werk? Lisanne: Ik denk dat wat ik het allerleukst vind, is dat ik iets doe wat niet voelt als werk. Ik werk nu natuurlijk niet voor een baas en dat heeft zijn voor- en nadelen, maar doordat ik nu zelf alles mag bepalen qua richting en omdat we nog heel jong zijn en alle kanten op kunnen en op gaan, blijft het leuk en spannend. Ik merkte dat ik bij H&M of Rob Peetoom snel een beetje verveeld raakte en dan ging ik alweer op zoek naar een nieuwe baan en dan dacht ik ‘dit slaat echt nergens op, want ik heb een super leuke baan.’ De uitdaging die ik daar miste, die heb ik hier altijd, maar het kan natuurlijk ook weleens zo zijn dat je denkt ‘oh my god, hoe ga ik dit nú weer doen?’, maar daardoor blijft het me triggeren. En als ik bijvoorbeeld in het weekend werk, dan voelt het niet als werk. Dan voelt het juist wel lekker om even mijn laptop open te slaan en toch even wat dingen te doen. Waarbij mijn collega’s dan zeggen op maandag ‘Lis, ik zag allemaal mailtjes voorbij komen op zondag. Dat kan echt niet hoor!’ Maar ik heb ook weleens periodes gehad dat het hartstikke veel was en dat het téveel was en dan is het goed dat iemand tegen je zegt ‘pak even je rust.’

Vind je het dan ook moeilijk om taken uit handen te geven? Lisanne: Ja heel erg moeilijk, dat heb ik echt moeten leren. En nog steeds heb ik af en toe zoiets van ‘Shit dat had ik eigenlijk echt anders gedaan’ of niet eens beter, maar ik heb altijd het idee dat als jij om je heen mensen verzamelt die misschien nog wel beter zijn dan jij, dat je alleen maar kunt groeien. Daar geloof ik wel heel erg in. En er gaat natuurlijk altijd wel nog iets mis, maar ik maak ook fouten, dat is menselijk en daar leer je ook van.

Hoe zie jij de toekomst op werkgebied? Lisanne: Ik vind dat in het online wereldje een moeilijke vraag. Dat verandert zo snel en elke keer komt er weer iets nieuws bij. Elke keer denk je, nu zitten we er lekker in en dan komt er weer een nieuwe feature op Instagram waar we gebruik van moeten maken. Dus op die manier denk ik wel dat het nog heel wat jaren door zal gaan, dit hele influencer/social media landschap. De invulling weet ik nog niet, maar ik heb niet het idee dat influencer marketing een trend is. Ik denk dat dat alleen nog maar meer en meer wordt. Laatst heb ik bijvoorbeeld twee talenten geboekt als model voor een heel groot merk. Zij zeiden ook ‘we willen niet meer dat perfecte plaatje met een model, maar meer mensen zoals jij en ik die wat meer geloofwaardig zijn op die manier.’

Hoe combineer je de agency met het zijn van een content creator? Lisanne: Ik denk dat het fijn is dat ik er geen druk op leg, dus als ik een keer een week niet post, dan is het niet dat ik daar wakker van lig. Ik denk alleen maar ‘ah shit, niet gepost.’ Maar mijn collega’s zeggen soms zelfs weleens ‘Lis, hallo plaats eens even wat, want er is niks.’ Maar ik denk dat ik het eigenlijk juist wel fijn kan combineren omdat ik met de agency al de hele dag bezig ben met content. Ik ben geen meisje meer dat op de hoek van de straat elk lookje gaat tonen, dat voelt gewoon niet meer lekker, maar als ik er een keer leuk uit zie en we gaan een koffietje halen en iemand zegt ‘Zal ik even snel een foto maken?’ Dan doe ik het op die manier, dus ik plan het niet meer. Ik denk dat het ook fijn is dat ik daar niet meer mijn hoofdfocus op heb.

Klik hier om het interview te zien.

Read more

Lancering Spring 21
Archives

Lancering Spring 21

From everyday essentials to sparkling statement pieces — the new Frame collection has it all.⁠ Ontdek trending pavé items en gladde, tijdloze designs met marquise details voor je day-to-night look...

Meer informatie
oval hoops
Archives

Ovale oorbellen combineren

Je ziet het niet altijd in één oogopslag, maar er zitten veel verschillende oorbellen met ovale designs in onze sieraden collectie. Zo hebben we ovale oorbellen, maar ook oorbellen met één of meerd...

Meer informatie