Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: #1 Sofa Series: Milou Tjioe

#1 Sofa Series: Milou Tjioe
Community

#1 Sofa Series: Milou Tjioe

International Women’s Day komt eraan en in het kader van ‘for women, by women’ leek het ons tof om eens wat anders te doen. Daarom willen wij als female team je graag introduceren aan een nieuw terugkerend item, namelijk: Eline Rosina Sofa Series!

In dit item kletsen we maandelijks op de bank met een voor ons inspirerende vrouw. In deze episode is bij ons te gast: Milou Tjioe!

Je hebt haar waarschijnlijk al vaker op onze socials voorbij zien komen, want wij vinden haar ontzettend inspirerend. Van fashion shows in het bos tot een eigen wereld — voor de creatieve Milou is niets te gek. Wij zaten met haar op de bank om te praten over haar passie voor creatie.

Voor de mensen die je nog niet kennen, zou je je even willen voorstellen?Milou: Ik ben Milou, freelance creative. Dat houdt in dat ik allerlei creatieve dingen doe, zoals styling, content maken, grafische dingen etc.

Je hebt dus je eigen business daarin, zou je kunnen vertellen hoe dat tot stand is gekomen? Milou: Van kinds af aan was ik altijd al bezig met dingen maken: tekenen, knutselen, plaatjes uit tijdschriften scheuren en dat soort dingen. Ik was altijd wel bezig met iets. Dit zag ik als een hobby en ik heb er nooit aan gedacht om hier een carrière in te starten. Om die reden deed ik ooit een studie die voornamelijk gericht was op theorie. Ik had het gevoel dat ik dit vooral deed voor anderen en kwam erachter dat ik het creatieve heel erg miste, daarom ben ik een minor ‘liberal arts’ gaan doen op de kunstacademie. Deze minor was ontzettend vrij, we mochten echt alles maken wat we wilden maken. Op dat moment begon het echt te borrelen en ben ik gaan onderzoeken wat er nog meer uit te halen viel.

Voordat ik begon aan de minor liep ik stage bij MODEFABRIEK, een evenementenbureau binnen de fashion industry. Sinds die stage ben ik elk jaar naar de events geweest en zo raakte ik aan de praat met mensen. In die tijd begon Instagram een beetje populair te worden en ik maakte altijd foto’s overal waar ik was. Ik wilde een soort verzamelplaats voor mezelf als een soort moodboard en ik zag Instagram als het perfecte kanaal daarvoor. Na een tijdje gingen random mensen mij volgen, toen dacht ik ‘oké raar, maar leuk.’ Vanuit daar is het eigenlijk gaan groeien.

Hoe ziet voor jou een gemiddelde werkweek eruit? Milou: Dat is eigenlijk nooit hetzelfde. Ik ben altijd bezig met inspiratie zoeken in boeken, op websites, in musea, tijdens reizen. Dat is een rode draad in mijn werk. Verder maak ik veel content voor Instagram. Daarnaast als ik bijvoorbeeld een styling klus heb, ben ik bezig met een look overzicht maken, styling verzamelen en dat soort dingen. Maar er is eigenlijk geen peil op te trekken hoe mijn week verloopt, want alles loopt door elkaar en dat maakt het werk juist zo fijn. Die diversiteit inspireert elkaar ook weer.

Wat vind je het allerleukst om te doen? Milou: Wow, vet moeilijke vraag! Ik denk iets creëren in beeld zonder dat je naar een einddoel toewerkt: een visueel kloppend beeld maken. Want zonder einddoel ben je vrij en stroomt de creativiteit beter. Inspiratie komt ook echt op de meest random momenten. Ik heb vaak dat ik in bed ineens denk ‘hey, dit is tof’ en dan wil ik het het liefst ergens opschrijven, maar ik vergeet altijd een boekje naast mijn bed te leggen.

Waar haal je de meeste energie uit? Milou: Als ik vrij word gelaten en met mensen samen ben die ook een bepaalde visie hebben, zodat je elkaar versterkt daarin. Ik was laatst bijvoorbeeld in het bos met iemand en we waren op een mooie plek met allemaal mos en verschillende structuren en toen dacht ik ineens ‘hoe vet zou het zijn om hier een fashion show te geven en dat mensen helemaal door elkaar lopen op een eigen pad’ en hij ging daar met zijn ideeën weer overheen en zo stimuleerden we elkaar eigenlijk in creativiteit.

Je passie voor creatie heb je dus eigenlijk op een jonge leeftijd al ontwikkeld? Milou: Ja ik was dus altijd al bezig met dingen maken en mijn vader fotografeerde altijd als we op vakantie waren en ik vond dat op een gegeven moment best interessant. Dus ik ging vragen stellen als ‘hoe werkt dit?’ en ‘mag ik de camera even vasthouden?’ Dat eindigde op een gegeven moment in dat we overal samen op pad gingen en mijn moeder ons altijd kwijt was. Ik denk dat ik daarom een bepaalde kijk op dingen heb gecreëerd.

Heb je nog dromen op werkgebied? Milou: Ik vind dat een hele moeilijke vraag, omdat alles zo snel verandert en ik per ongeluk ergens terecht ben gekomen. Elke keer komt er wat nieuws bij en van sommige dingen wist ik niet eens dat het bestond. Ik denk dat daarom het meebewegen voor nu het beste is. Ik wil vooral hele vette dingen maken en ik denk dat de richting waar ik op wil gaan nog moet komen.

En stel alles zou kunnen? Niets zou te gek zijn? Milou: Ik zou een wereld willen hebben waarin alles Milou ademt. Dit kan ook in de vorm van een brand of een concept zijn. Dat is wel iets wat nog op mijn lijstje staat ja!

Maar verder voor de toekomst denk ik dat ik dromen en doelen niet echt durf op te schrijven, want dan moet je allemaal dingen van jezelf terwijl dat moeten juist tegenwerkt. Ik heb heel lang gehad dat ‘moeten’ een soort hoofdthema was in mijn leven, waardoor niets meer leuk was, dus daar wil ik van wegblijven.

Hoe wil jij graag vrouwen inspireren? Milou: Als ik naar mezelf kijk dan doe ik gewoon alles op gevoel, alles waar ik zelf achter sta. En ik hoop dat ik op die manier mensen inspireer hetzelfde te doen. Dat je niet hoeft te passen binnen een hokje, maar dat je gewoon je eigen koers kan varen.

Heb je tips voor vrouwen die ook iets willen doen in de creatieve industrie? Milou: Ik heb wel gemerkt dat een netwerk heel belangrijk is, om gewoon met iedereen contact te leggen. Daarnaast zou ik zeggen geloof gewoon in wat je waard bent of wat je mooi vindt. Als jij bijvoorbeeld content creator wilt worden, dan heb je waarschijnlijk een bepaald inzicht en een bepaalde visie op beeld. Maak het gewoon en laat anderen zien hoe jij kijkt.

Aan het einde van het interview vroegen we Milou om haar favoriete look samen te stellen als styliste:

Klik hier om het interview te zien.

Volgende keer: Yeliz Çiçek, hoofdredacteur bij LINDA.meiden

Read more

Gouden ring: Een echte musthave
Archives

Gouden ring: Een echte musthave

Een gouden ring mag echt niet ontbreken in jouw sieradencollectie! Maak jouw look af met een enkele ring of stack meerdere ringen voor een statement look.  Tip: het perfecte cadeau voor jezelf (of ...

Meer informatie
#2 Sofa Series: Yeliz Çiçek
Community

#2 Sofa Series: Yeliz Çiçek

International Women’s Day komt eraan en in het kader van ‘for women, by women’ leek het ons tof om eens wat anders te doen. Daarom willen wij als female team je graag introduceren aan een nieuw ter...

Meer informatie