Is een oorbel een piercing

Is een oorbel een piercing ?

Nu meerdere gaatjes in je oren populairder zijn dan ooit, ontstaat er ook regelmatig verwarring over de vraag wat nou precies het verschil is tussen een piercing en een oorbel. Moet je bijvoorbeeld je 2e of 3e gaatje schieten of kun je daar een oorbel piercen? Of is een tweede gaatje een piercing? In dit artikel wordt duidelijk wat het verschil is en wordt er advies gegeven omtrent de oorbellen van Eline Rosina die als piercing gedragen kunnen worden.

Verschil piercen en schieten

Alles wat niet in het kraakbeen wordt gezet heet in de volksmond een gewone oorbel (dit geldt voor nummer 1,2,3 en bij sommige oren ook nog nummer 4 in de foto). Dit kan je over het algemeen bij een juwelier laten schieten en stelt in de meeste gevallen niet zoveel voor, maar wat is een piercing? Op het moment dat je een oorbel door je kraakbeen heen wilt, zal je hiervoor al snel naar een piercing studio moeten gaan (nummers 5 t/m 24). Sommige winkels schieten ook op deze plaatsen, maar dat wordt vaak niet geadviseerd omdat dit risico's met zich mee brengt. Dus om antwoord te geven op de vraag: 'Kan je jouw 3e gaatje piercen of schieten?' hangt af van de hoeveelheid kraakbeen in je oor.
is een oorbel een piercing

Oorbel in kraakbeen

Voor piercings die door dik kraakbeen heen zijn gegaan kan je beter geen oorbellen maar piercings gebruiken (nummers 12 t/m 24). In de buitenste rand van het oor, waar het kraakbeen dunner is, wordt er echter vaak voor gekozen om normale oorbellen te dragen i.p.v. piercing oorbellen.. In oorbellen is er namelijk veel grotere keuze dan in piercings, daarom wordt er dan ook vanuit Eline Rosina vaak geadviseerd om voor de nummers 1 t/m 11 oorbellen te gebruiken. Het kraakbeen is hier niet te dik, waardoor een dikker staafje ook niet perse noodzakelijk is. Je creëert jouw Eline Rosina earparty dus in de gehele buitenste rand van je oor! Om die oor rand op te vullen zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende opties qua oorbellen. Bij de earspiration pagina op de website van Eline Rosina en op de Pinterest pagina worden veel earparties gedeeld om inspiratie uit te halen, voor zowel een statement als een minimal earparty! 

Is een oorbel een piercing


Het verschil tussen oorbellen en piercings

Het belangrijkste verschil is dat oorbellen een dunner staafje hebben dan piercings. Je kunt er wel voor kiezen om een dunner staafje in je gepiercete gaatje te doen, maar dit gaatje zal na verloop van tijd wat kleiner worden en dan is het lastig om er nog een echte piercing in te doen. Van een piercing naar een oorbel gaat dus wel, maar van een oorbel weer terug naar een piercing bijna niet. Er zijn natuurlijk altijd dare devils die toch gewone oorbellen in bijvoorbeeld hun tragus piercing dragen, alleen dit wordt dus niet aangeraden.

Lees ook de blog: Alles wat je moet weten over piercings

Ear cuffs

Ben je nog niet ready voor een echte piercing? No worries! Voor de looks van een piercing kun je bij Eline Rosina kun je ook slagen voor ear cuffs! Ga voor een classic ear cuff met zirconia stenen die je langs je oorschelp omlaag kan laten glijden waardoor deze boven je earparty hangt, of ga voor een oorbel bovenin oor met de pavé ear cuff om een echte piercing look te creëren. Give your earparty an upgrade!  

Ear cuffs


Bekijk hier onze collectie Piercings