Gold Plated Oorbellen

Wat zijn Gold Plated oorbellen?

Geüpdated: 7 september 2022

Gold Plated oorbellen. Ze maken je look net wat opvallender en zijn bovendien tijdloos en classy. Aan echt gouden oorbellen hangt helaas een duurder prijskaartje. Maar niet getreurd: Gold Plated sieraden geven je look dezelfde uitstraling als echt gouden oorbellen, terwijl ze een stuk betaalbaarder zijn. Ontdek er hier alles over!

Gold Plated oorbellen

De term Gold Plated wordt op verschillende en soms misleidende manieren gebruikt. Dit kan een beetje verwarrend zijn. Gold Plated oorbellen worden ook wel vergulde oorbellen genoemd. Gold Plated houdt eigenlijk alleen in dat er een laagje goud over een basis heen wordt gegoten. Dit zegt echter niks over het materiaal van de basis onder het goudlaagje. De kwaliteit van Gold Plated oorbellen loopt daarom enorm uiteen. Omdat de basis soms van onedel metaal (zoals messing of staal) is. Dit soort metaal kan leiden tot een groene afdruk van je ring op je vingers en dat wil je natuurlijk niet.

Gouden oorbellen van Eline Rosina

De Gold Plated earrings van Eline Rosina zijn 18k Gold Plated oorbellen. Ze hebben allemaal een basis van 925 Sterling Zilver, een edelmetaal van hoogwaardige kwaliteit. De zilveren basis wordt in een goudbad gedoopt, waardoor er een laagje echt goud ontstaat met een mooie glanzende afwerking. Bovendien zijn de Gold Plated oorbellen uit onze collectie voorzien van een beschermende E-coating. Hierdoor blijft de kwaliteit van de sieraden nog langer behouden.

Onze sieraden

De Gold Plated sieraden collectie van Eline Rosina is uitgebreid met ontzettend veel leuke gold plated kettingen in het goud en in het zilver. Het is enorm leuk om je Gold Plated oorbellen te combineren met een Gold Plated ketting. Good to know: voor onze Gold Plated kettingen geldt hetzelfde als voor de Gold Plated oorbellen: ze zijn 18k Gold Plated.

Gold Plated Oorbellen

Gold Plated oorbellen voor de perfecte earparty

Het leuke van Gold Plated oorbellen is dat je ze eindeloos kunt combineren met andere gouden sieraden. Zo combineer je minimalistische Gold Plated oorbellen (bijvoorbeeld Gold Plated oorbellen studs) superleuk met Gold Plated creolen (Gold Plated oorringen). Voor de ultieme earparty combineer je met onze goudkleurige dangles uit de Atelier Collection. Ook gold plated zirconia oorbellen mogen in jouw oren feitelijk niet ontbreken.
Het voordeel van Gold Plated earrings is dat ze wat goedkoper zijn. Zo blijft jouw earparty ook voor je portemonnee een feestje! Als je op zoek bent naar goedkope Gold Plated oorbellen zit je helemaal goed bij Eline Rosina. Om ervoor te zorgen dat je regelmatig een nieuwe ear stack kan maken, brengen we ieder jaar weer nieuwe Gold Plated oorbellen uit! Benieuwd naar onze nieuwste gouden oorbellen? Check dan onze new in pagina en laat je verleiden.

Het proces in Thailand

Wij ontwerpen al onze Gold Plated oorbellen zelf. Het verdere proces van de Gold Plated sieraden begint voor Eline Rosina allemaal in Thailand. Eén keer per jaar gaat founder Hanna op bezoek bij de fabrieken waar de oorbellen worden ontwikkeld (definitely, the best part of the job). Een bijzonder moment, want in Thailand krijgt Hanna de samples van de nieuwe collectie Gold Plated sieraden voor het eerst in handen!
Bij dit bezoek worden de puntjes op de i gezet, zodat de beauties vervolgens opgestuurd kunnen worden naar het Eline Rosina HQ. Hier worden de setjes gemaakt voor tijdens de campagne shoot van de collectie (second best part). Because inspiration is everything! Meer weten over Eline Rosina en het creatieve proces achter alle earrings? Bekijk dan het blog "Our story".

Gold Plated Oorbellen

Oorbellen schoonmaken

De Gold Plated sieraden van Eline Rosina bevatten dus een Gold Plating van 18K. Geen echt gouden sieraden, maar sieraden met een dunne vergulde laag goud. Gold Plated sieraden hebben dezelfde uitstraling als echte gouden sieraden.
Hoewel de Gold Plated oorbellen van Eline Rosina van goede kwaliteit zijn en lang mooi blijven, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je zowel je Gold Plated oorbellen als Gold Plated ketting zo lang mogelijk mooi te houden. Naast af en toe schoonmaken, raden wij je aan om:
  • water te vermijden
  • je vergulde oorbellen op te bergen als je ze niet draagt
  • je Gold Plated oorbellen niet te dragen als je last hebt van een ontstoken of geïrriteerd oor. Door de ontsteking kan de zuurtegraad van je huid veranderen, waardoor de oorbel kan verkleuren.

Het verzorgen van je (Gold Plated) sieraden is essentieel om zo lang mogelijk van je sieraden te genieten. In ons blog over sieraden verzorgen, lees je meer over de verzorging van je Gold Plated sieraden.

Oorbellen voor een gouden randje

Gold Plated oorbellen en vergulde sieraden zijn een perfect alternatief voor goud. Houdt er wel rekening mee dat de levensduur van Gold Plated sieraden, niet hetzelfde is als die van echt gouden sieraden. Maar als jij je Gold Plated earring genoeg liefde en aandacht geeft, heb je er zeker lang plezier van. Ontdek het zelf en bekijk onze collectie!

Gold Plated Oorbellen

Gold plated tag

Wij houden echt enorm veel van oorbellen. Deel je deze liefde met ons? Laat het ons vooral zien, we love to hear from you! Heb jij een paar Gold Plated oorbellen waar je helemaal gek op bent? Tag @elinerosinajewelry op Instagram en misschien zie je jouw golden look terug op onze stories!