Wanneer piercing genezen?

Wanneer piercing genezen?

Een piercing is een populaire manier om je uiterlijk op te vrolijken en je persoonlijkheid te laten zien. Maar net als bij elke ‘verwonding’, moet een piercing genezen voordat je hem kunt verwisselen met een andere piercing. Het genezingsproces hangt af van verschillende factoren, zoals de plek van de piercing en hoe goed je de zorg voor de piercing zorgt. In dit blog zal ik je meer informatie geven over de genezing van een piercing en wanneer je hem dus kan verwisselen.

Er zijn een aantal tekenen waar je op kunt letten om te weten wanneer je piercing genezen is. Is je piercing niet meer rood of gezwollen en heb je geen pijn of ongemak meer met het aanraken of bewegen van de piercing? Good news: je piercing is waarschijnlijk genezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het genezingsproces van een piercing individueel kan verschillen. De een geneest een piercing binnen een paar weken en bij de ander duurt het wel een half jaar of een jaar! Het is daarom belangrijk om je piercing regelmatig te reinigen en om professioneel advies te vragen aan een piercer als je twijfels hebt over de genezing van je piercing. Zo voorkom je onprettig lange genezing periodes. Dat wil niemand natuurlijk!

 

Piercings verzorgen

Om ervoor te zorgen dat je piercing op de best mogelijke manier geneest is het belangrijk om goed voor je piercing te zorgen. Dit betekent dus dat je de piercing regelmatig moet wassen met lauw water en een milde zeep. Daarnaast is het belangrijk dat je de piercing niet te vaak moet aanraken of bewegen. Als je na het zetten van de piercing nog lang last hebt van pijn, roodheid of andere ongemakken is het handig om contact op te nemen met een arts of piercer voor advies.

Wanneer piercing verwisselen?

Het verwisselen van een piercing met een nieuwe piercing is iets waar veel mensen over nadenken als ze hun uiterlijk willen veranderen of opfrissen. Maar wanneer is het precies de juiste tijd om een piercing te verwisselen? Hieronder geven we enkele factoren om in overweging te nemen bij het beslissen wanneer het tijd is om je piercing te verwisselen.

  1. Wanneer de piercing genezen is: Het is belangrijk om te wachten tot je piercing volledig genezen is voordat je hem vervangd voor een nieuwe piercing. Dit kan meestal tussen de 4 en 12 weken duren. Dit is afhankelijk van de locatie van de piercing en of de piercing voldoende is verzorgd. Als je een nieuw sieraad in je oor doet voordat de huid volledig genezen is, kan dit leiden tot complicaties zoals infecties of andere verwondingen.
  2. Wanneer je het beu bent om dezelfde piercing te dragen: Sommige mensen krijgen gewoon het gevoel dat ze klaar zijn om iets nieuws te proberen als het gaat om piercings. Als je je piercing al een tijdje draagt en het beu bent om dezelfde piercing te dragen, kan het tijd zijn om over te stappen op een nieuwe piercing. Er zijn zoveel verschillende soorten sieraden beschikbaar, dus het is leuk om te experimenteren met verschillende stijlen en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een huggie ringetje!
  3. Wanneer je professioneel advies hebt gekregen: Als je twijfelt over wanneer het tijd is om een piercing te verwisselen, kan het nuttig zijn om professioneel advies te vragen aan een piercer. Zij kunnen je helpen om te bepalen wanneer het veilig is om een nieuwe piercing te zetten en welke soorten sieraden het beste zouden werken voor jouw huid en stijl.

Tijd voor een nieuwe piercing? Koop dan nu een 14k gouden piercing of huggie bij Eline Rosina