OVER ONZE FABRIEKEN

Kwaliteit is voor ons enorm belangrijk en om deze reden werken wij enkel samen met fabrieken die buitengewone ambachtslieden in dienst hebben en op ethisch verantwoorde wijze produceren. We reizen elk jaar naar Thailand om met eigen ogen de fabrieken en omstandigheden te bekijken en zo nauw contact met onze partners te houden.  Deze getalenteerde ambachtslieden maken elk item stuk voor stuk. Van het selecteren van elke steen tot het zetten met de hand van de stenen tot het polijsten en platen van onze items. We werken samen met 4 verschillende fabrieken gevestigd in Bangkok en Hong Kong. Iedere partner heeft zijn eigen specialisme en varieert in grootte, structuur en certificering.

FAMILIEBEDRIJF IN BANGKOK

Onze partner sinds de oprichting van Eline Rosina. Een klein familiebedrijf gevestigd net buiten Bangkok (tot 20 werknemers) gespecialiseerd in steenzetting en handwerk. Ze produceren onze Atelier Collectie met de hand. Gezien de grootte van dit familiebedrijf zijn ze momenteel (nog) niet gecertificeerd zoals onze grotere partners wel zijn. De reden dat we toch met deze partner samen werken is omdat we volledig achter de werkomstandigheden staan. We bezoeken deze partnerfabriek al jaren en onderhouden een zeer goede relatie met de mensen die er werken. Veel van de werknemers hebben jarenlange ervaring bij grote sieradenproducenten en hebben ervoor gekozen om in kleiner verband en als zelfstandige, soms zelfs vanuit huis, te kunnen werken. Deze mate van zelfstandigheid in het bepalen van eigen uren en opdrachten is iets wat wij zeer belangrijk vinden en supporten.

SPECIALIST IN STEENZETTING & PLATING

Middelgrote fabriek gevestigd in Bangkok. Hier werken 400 werknemers, voornamelijk vrouwen. Deze vooruitstrevende partner is zeer gefocust op verduurzaming, van verpakkingen tot het recyclen en repareren van hun materialen en producten. Ze zijn gespecialiseerd in pavé steenzetting en maken gold vermeil en gold plated/sterling silver items.

EXPERT IN GOUD, DIAMANTEN & EDELSTENEN

Een van de grootste sieradenproducenten in Thailand met ruim 1400 werknemers en RJC-certificering. Ze zijn zeer ervaren in echt gouden sieraden met edelstenen en diamanten (ze maken zelfs de sieraden voor de koninklijke familie in Thailand). Onze 14K gouden piercings en huggies worden hier gemaakt. Deze partner is daarnaast gecertificeerd volgens het Kimberley Process. Dit houdt in dat de diamanten die ze gebruiken conflictvrij zijn. 

PARTNER IN HONG KONG

Grote fabriek gevestigd in Hong Kong met meer dan 800 werknemers  en momenteel in het proces voor RJC-certificering. Onze 14K gouden ringen worden hier gemaakt. Deze partner is eveneens gecertificeerd volgens het Kimberley Process en daarnaast ook Heraeus  gecertificeerd. Dit houdt in dat het gebruikte goud gerecycled is.