gold vermeil jewelry

Gold Vermeil vs Gold Plated Sieraden, wat is nou precies het verschil?

Denk je eindelijk een beetje te begrijpen wat nou het verschil is qua materialen op sieraden gebied, komt er weer een nieuwe term voorbij: Gold Vermeil. Bij Eline Rosina werken we met drie verschillende soorten gouden producten. Gold plated sieraden14 karaats solid gold en sinds kort hebben we dus ook Gold vermeil earrings en gold vermeil bracelets aan onze collectie gouden sieraden toegevoegd.

In deze blog zal ik je uitleggen wat gold vermeil Jewelry nou precies betekent en antwoord geven op de vraag: is gold vermeil jewelry worth it?

Om een item gold vermeil te mogen noemen moet het basismateriaal altijd sterling silver zijn. Dit is een kwalitatief beter en duurzamer alternatief dan bijvoorbeeld goedkope materialen als brass of stainless steel. Er is echter nog een tweede vereiste om een sieraad gold vermeil te mogen noemen waar veel andere artikelen aan voorbij gaan. De goudlaag over de sterling silver basis moet een dikte hebben van 2.5 micron. Al onze gold vermeil sieraden hebben een dikke 18 karaats goudlaag van 2.5 micron over een basis van gerecycled sterling silver.

Wat is dan het verschil tussen gold vermeil en gold plated sieraden?
Je weet nu precies wat gold vermeil betekent en wat de twee vereisten zijn om een product deze naam te mogen geven. De andere optie voor plated sieraden is gold plated jewelry. Een groot deel van onze collectie bestaat uit het materiaal gold plated recycled sterling silver. Gold plated betekent eigenlijk niks anders dan een laagje goud en zegt niks over het basismateriaal dat eronder zit. Vaak wordt bij goedkopere producten gekozen voor brass of stainless steel, maar wij geloven in het werken met enkel de beste materialen en hebben gekozen voor het edelmetaal sterling silver en om hierin ook duurzaam te zijn, zijn onze sieraden van gerecycled sterling silver met een gold plating. Het verschil met onze gold vermeil sieraden zit hem dan ook alleen in de dikte van de goudlaag. Waar het bij gold vermeil gaat om een micron laag van 2.5 is dit bij onze gold plated sieraden variërend tussen de 0.25 en 1 micron.

Gold vermeil oorbellen

De goudlaag van gold vermeil jewelry is is dus tot 10 keer dikker dan de goudlaag op gold plated sieraden en hierdoor gaat je sieraad langere tijd mee dan bij een gold plated sieraad. Hierdoor kom je dus op het andere belangrijke verschil en dat is het prijskaartje van gold vermeil sieraden. Door de dikke goudlaag ligt de prijs van bijvoorbeeld gold vermeil earrings een stuk hoger dan gold plated earrings. Op de vraag of gold vermeil sieraden de hogere prijs waard zijn, moet je jezelf dus afvragen of je wilt gaan voor een meer on trend item dat je in de toekomst misschien nog wel een keer wilt vervangen of liever wilt investeren in onze timeless essentials in gold vermeil die je kunt zien als ware investment pieces.

Shop hier de hele Gold Vermeil jewelry collectie