Earparty Eline Rosina

Hoe creëer je de perfecte earparty?

There is no better party than an ear party. Wij kunnen niet meer zonder in ieder geval en we zijn helemaal hooked. Maar wat is het nou precies en hoe creëer je de perfecte ear party? Omdat wij sowieso niet uitgesproken raken over ear candy vertellen wij je er heel graag alles over en geven we je tips voor jouw ear party. Lees snel verder!

Wat is een earparty?

Het woord zegt het natuurlijk al en de vertaling is dan ook vrij letterlijk. Een ear party is een feest van oorbelletjes in allerlei soorten en maten. Of het een elegant ‘zitfeestje’ wordt of een uitbundige ‘knalfuif’ heb je zelf in de hand. In principe kan een party niet gek genoeg zijn en kun je er zorgeloos op los combineren. Er is geen goed of fout, it’s the party that matters!

Hoe creëer je de perfecte earparty?

Het kiezen van verschillende oorbelletjes voor in je oren is het laatste jaar een ware hype geworden en tot kunst verheven. De hoeveelheid hashtags die op social media worden gebruikt (guilty) voor het benoemen van de versieringen in je oren is niet meer bij te houden. In dit artikel proberen we een aantal handvatten te geven, zodat jij jouw perfecte earparty kunt creëren.

Je kunt natuurlijk alle oorbellen met elkaar combineren, maar de perfecte ear party vergt vaak net een beetje meer fine tuning. Hoe rommelig een ear party er soms ook uitziet, er is vaak langer over nagedacht dan je zou denken. Hieronder zijn een aantal stappen uitgewerkt die je uiteindelijk een perfecte earparty moeten opleveren!

STAP 1: Kies een materiaal

De eerste keuze die je maakt is kiezen voor een ear party in Zilver of een ear party in het Goud. Combineren kan natuurlijk ook, maar hierdoor wordt het geheel al snel rommelig. Mocht materialen combineren je voorkeur hebben dan is ons advies om dit slechts toe te passen bij een minimalistische party, omdat het dan niet meteen een bonte kermis wordt.

Zilveren oorbellen gaan nooit uit de mode, maar je ziet momenteel dat een ear party in goud de overhand heeft. Dat geheel terzijde hoor. Het allerbelangrijkste van jouw oorbel-party is dat het jouw feestje is, en op jouw feestje, gelden jouw rules!

STAP 2: Kies een stijl

Het is handig eerst te bedenken wat je met je nieuwe ear party wilt uitstralen voordat je ear party oorbellen gaat kopen. Hoe opvallend moeten je oren worden? De volgende keuzes vind je hieronder: een minimal, medium of statement earparty.

Minimalistische earparty

Bij een minimalistische earparty kun je eigenlijk alle minimal items , basic items en kleine hoops combineren. Alleen maar studs geven een meer klassieke look, een combinatie van hoops en studs is iets speelser en alleen maar hoops maakt je earparty wat meer edgy. Als je je earparty heel minimalistisch wilt houden kan je beter niet teveel verschillende vormen en groottes gebruiken. Draag er een klein zirconia steentje bij voor de perfecte finishing touch.
Earparty
   

Medium ear party

Met een medium earparty bedoelen we meerdere hoops en of studs gecombineerd in verschillende groottes. Zo maak je een statement met je oorbellen en vallen je oren op zonder dat de oorbellen heel groot zijn. De bewerkte hoops of cone hoops zijn hier perfect voor. Als je deze vervolgens combineert met een andere vorm en stud heb je al snel een speels effect. Denk bijvoorbeeld aan de cone hoop met een stud. Het hoeft voor het speelse effect juist niet van groot naar klein gedragen te worden.

Earparty

Statement ear party

Deze earparty is voor de echte dare devils die graag hun oren showen. De large hoops zijn hiervoor uitermate geschikt. Omdat deze hoops al een statement op zich zijn kan je hierbij beter een kleine stud of hoop dragen of soms zelfs helemaal geen andere oorbel. Veel mensen moeten nog aan deze trend wennen, maar grote hoops zijn echt niet meer weg te denken. Onder een statement earparty worden ook meerdere medium maat oorbellen bij elkaar verstaan. Denk bijvoorbeeld aan de medium hoops die al opvallend van zichzelf zijn gecombineerd met een threader en een zirconia oorbel. Door de verschillende vormen en materialen maak je hiermee een echt statement.

Earparty

Atelier collectie

Atelier Collection bestaat uit dangles en hoops die ontworpen zijn door onze eigen Eline Rosina designers: Hanna en Josien.. Je kiest een Atelier hoop en een Atelier dangle, en deze maak je aan elkaar. Op deze manier zijn er eindeloze manieren om de collectie te blijven stijlen en is dus perfect voor het maken van een unieke earparty! Daarnaast worden alle items uit de collectie als single pieces verkocht, dit maakt dat je helemaal all the way kan gaan met jouw ear party.

STAP 3: Ear party earrings: symmetrisch of niet?

Als laatste is het belangrijk om te bepalen of je in beide oren hetzelfde wilt dragen. Veel mensen hebben tegenwoordig niet dezelfde hoeveelheid piercings in ieder oor. Bij een minimalistische earparty kun je door de fijnheid alles door elkaar dragen. Bij een medium earparty kan je twee dezelfde oren kiezen en wil je dit niet, kies dan altijd voor een opvallend oor een minimal oor. Kies er niet voor om in twee verschillende oren verschillende oorringen te dragen van groter formaat. Het hoeft namelijk geen kermis te worden. Hetzelfde geldt voor de statement earparty. Kies voor echt grote items in beide oren hetzelfde en ga anders voor een opvallend oor en een minimal oor. Het zijn natuurlijk slechts tips! Iedereen heeft een andere smaak en niks is goed of fout! Hoe ziet jouw nieuwe earparty eruit? Tag ons op Instagram @elinerosinajewelry!

Ear party kopen

Wil je ear party oorbellen kopen? Dan ben je in onze webshop aan het juiste (web)adres. Met de leukste mix en match oorbellen stel je je eigen unieke ear-party set samen met onze Atelier Collection. Als je wel je party wilt uitbreiden maar geen extra piercing wil, zijn onze ear cuffs een graag geziene gast op jouw feestje.

Vind je het nou lastig om de perfecte look samen te stellen? No worries! Daar hebben wij wat voor: ons Virtual Atelier. Hier kun je virtueel (online) je eigen earparty samenstellen. Hoe het werkt: kies hier eerst het aantal oorgaatjes, vervolgens jouw favoriete hoops en dan de dangles. Plaats ze in je mandje en je kunt ze gelijk bestellen!  

Al onze oorbellen designen we trouwens helemaal zelf. Ons doel is het om affordable luxury te maken waar je echt van gaat stralen. We hopen dat je wat hebt gehad aan onze ear party inspiration! Good luck and have an amazing party ;)